Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 26 oktober 2015
Mondriaan Fonds draagt bij aan collectieprogramma’s zeventien kunstmusea
Van abbemuseum. Installation view The Collection Now, second floor. 2013, photo Peter Cox
Voor de periode 2016-2017 kent het Mondriaan Fonds 2.530.000 miljoen euro toe aan de collectieprogramma’s van zeventien kunstmusea voor structurele aankopen van beeldende kunst en/of vormgeving na 1945. De bijdragen variëren van 50.000 tot 250.000 euro.
Lees meer...
Netwerkbijeenkomst De Verbeelding op 10 november
History's Future, a film by Fiona Tan
Op dinsdag 10 november van 15.00 tot 18.00 uur organiseren het Mondriaan Fonds en het Nederlands Filmfonds De Verbeelding: een netwerkbijeenkomst voor kunstenaars om in contact te komen met filmproducenten. De Verbeelding maakt de productie mogelijk van films op de grens van de cinematografie en de beeldende kunst. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Lees meer...
Open oproep voor kunstenaars en bemiddelaars: een mentoringtraject bij kunstenaars of een stage bij Musea Brugge
Het Mondriaan Fonds biedt kunstenaars en bemiddelaars de mogelijkheid om hun ontwikkeling een internationale impuls te geven en hun netwerk te vergroten middels een mentoringtraject te volgen bij de Belgische kunstenaar Michel François en de Duitse kunstenaar Anton Henning (voor kunstenaars) of een stage bij Musea Brugge (voor bemiddelaars).
Lees meer...
The Art of Impact reikt Impact Award uit
Impact Award
The Art of Impact reikt op 14 december voor het eerst een kunstprijs voor niet-kunstenaars uit: de Impact Award. Wie wint heeft op inspirerende wijze de samenwerking tussen een kunstenaar en een organisatie vormgegeven en hiermee impact gemaakt op een maatschappelijk vraagstuk. Vanaf vandaag kunnen impactproducenten hun kunstproject indienen via de website van The Art of Impact.
Lees meer...
Nog een maand open…
Nederlands Paviljoen. Foto: Judith Jockel
Tot en met zondag 22 november zijn de deuren van het Nederlandse paviljoen in Venetië open. Inmiddels heeft de tentoonstelling ‘to be all ways to be’ van herman de vries en de curatoren Cees de Boer en Colin Huizing meer dan 250.000 bezoekers getrokken. De rozenblaadjes in het werk ‘108 pound rosa damascena’ geuren nog volop, wist een bezoeker onlangs te vertellen. Het eiland Lazzaretto Vecchio is tot eind oktober te bezoeken met een speciale boot, dagelijks om 14 uur.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*