Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 30 juni 2016
Het boek in de kunst in de OBA
Essay nummer 11: Het boek in de kunst - Een Provocatie van de tijd
Vandaag verschijnt het essay 'Het boek in de kunst – Een provocatie van de tijd' van kunstcriticus Roos van der Lint, nummer elf in de essayreeks van het Mondriaan Fonds. Het essay wordt tussen 17 en 18 uur gepresenteerd in een radio-interview met Van der Lint en Birgit Donker op Amsterdam FM. Deze uitzending is landelijk te beluisteren. Ook is in de zomermaanden een selectie van bijzondere kunst- en kunstenaarsboeken te zien in de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam.
Lees meer...
Nederlands Olympisch cultureel programma in Rio de Janeiro
hobra
In aanloop naar de Olympische Spelen vindt in Rio de Janeiro van 11 tot en met 31 juli 2016 het Nederlandse culturele programma HOBRA plaats. Tien Nederlandse en tien Braziliaanse kunstenaars en creatieven vormen duo’s en maken in drie weken tijd een nieuw werk. Het Mondriaan Fonds selecteerde beeldend kunstenaar Jonas Ohlsson om aan dit project deel te nemen.
Lees meer...
De geheimzinnigste bijdrage
Tjamsweer. Foto: Evelyne Verheggen
Birgit Donker schreef een blog over ‘de geheimzinnigste bijdrage’ van het Mondriaan Fonds: de Bijdrage Veiligheidszorg. In de afgelopen tijd werd regelmatig getweet over toekenningen van deze bijdrage. Terecht, want veiligheidszorg is van groot belang voor het erfgoed van de toekomst. De deadlines voor het aanvragen van een Bijdrage Veiligheidszorg zijn 1 juli en 30 september 2016.
Lees meer...
Talentontwikkeling in internationale context
Rory Pilgrim, Seeds Upon The Dancefloor, 2014, Installation and Performance..
Beeldend kunstenaars en bemiddelaars kunnen gedurende het hele jaar een Bijdrage Talentontwikkeling in Internationale Context aanvragen voor een stage of leerplek bij een kunstenaar of culturele instelling in het buitenland. Zo ontving kunstenaar Rory Pilgrim een bijdrage voor deelname aan het danceWEB Scholarship Programme in Wenen, onder leiding van Tino Seghal. Beginnende bemiddelaars kunnen op dit moment tevens een aanvraag indienen voor een stage bij Tate Modern in Londen, de deadline hiervoor is 8 juli.
Lees meer...
Bill Arning en Julia Paoli in bezoekersprogramma
Bill Arning en Julia Paoli
Op dit moment is Bill Arning (directeur Contemporary Art Museum Houston) te gast in het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds, volgende week is dat Julia Paoli (curator The Power Plant). In het bezoekersprogramma worden buitenlandse gasten uitgenodigd zich te oriënteren op de actuele ontwikkelingen in de kunst in Nederland.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*