Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 9 januari 2015
Nieuwe adviseurs beeldende kunst en cultureel erfgoed
adviseurs.jpg
Dertien nieuwe adviseurs beeldende kunst en erfgoed zijn benoemd voor de poule van adviseurs die de aanvragen bij het Mondriaan Fonds beoordelen. De werving vond plaats via een open oproep. Een selectiecommissie koos uit 342 sollicitaties dertien ervaren kandidaten met duidelijke expertises.
Lees meer...
Bijdrage voor publicaties op komst
Nieuwe publicatieregeling
Het Mondriaan Fonds lanceert een nieuwe publicatieregeling voor beeldend kunstenaars en uitgevers: Bijdrage Publicaties. Het gaat om een bijdrage voor bijzondere publicaties over het werk van levende kunstenaars uit Nederland. Hiervoor hebben het ministerie van OCW en het Mondriaan Fonds 300.000 euro per jaar beschikbaar gesteld. Binnenkort zal de eerste aanvraagronde worden opengesteld.
Lees meer...
Aftrap nieuwe ronde Prix de Rome Beeldende Kunst
Prix
Het Mondriaan Fonds geeft de aftrap voor de Prix de Rome Beeldende Kunst 2015. Kunstenaars die aan de voorwaarden voldoen kunnen tot 20 februari aan de jury worden voorgedragen door scouts, door zichzelf of door derden. De Prix de Rome wordt 1 keer per twee jaar uitgereikt aan een talentvolle beeldend kunstenaar onder de 40 jaar.
Lees meer...
Première vierde reeks Hollandse Meesters in de 21e eeuw
Amie Dicke, foto: Michiel van Nieuwkerk
Op zaterdag 17 januari vindt in EYE de officiële première plaats van de vierde reeks 'Hollandse Meesters in de 21e eeuw', met een besloten programma met sprekers, films en muziek. Van 16.00 tot 21.00 uur volgt een publiek programma met vertoning van alle filmportretten uit de nieuwe reeks, aangevuld met films uit de collectie van EYE.
Lees meer...
Musea werken samen voor DWDD pop-up museum
DWDD-POPUP
Vanaf 29 januari is in het Allard Pierson Museum vier maanden lang De Wereld Draait Door pop-up museum te zien. Het televisieprogramma vroeg tien vaste gasten een tentoonstellingszaal in te richten met werk uit de depots van tien grote musea in Nederland. Het centrale thema is: Verborgen Kunstenaars. Het Mondriaan Fonds draagt aan dit project bij vanuit de Bijdrage Samenwerking Musea.
Lees meer...
Save the date: Prospects & Concepts
Prospects
Het Mondriaan Fonds presenteert tijdens Art Rotterdam de tentoonstelling Prospects & Concepts 2015, met werken van de beeldend kunstenaars die in 2013 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen om een start te kunnen maken met hun carrière. Tijdens de tentoonstelling wordt een randprogramma georganiseerd met rondleidingen, kunstenaarspresentaties, voorlichtingen en korte films over de deelnemers.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*