Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 2 mei 2016
Nieuwe aanvraagronde De Verbeelding
Fiona Tan, Nellie, 2013, video installation (loop 3 min. 9 sec.)
Op dinsdag 3 mei start de nieuwe aanvraagronde van De Verbeelding, een samenwerkingsproject van het Mondriaan Fonds en het Nederlands Filmfonds. Beeldend kunstenaars en filmproducenten kunnen via de website van het Filmfonds een aanvraag indienen voor films die zich op de grens van de cinematografie en de beeldende kunst begeven. De deadline is 11 oktober. Om een filmplan te ontwikkelen, kunnen kunstenaars een beroep doen op de Bijdrage Vrije Praktijkverdieping.
Lees meer...
Oproep Oriëntatiereis Iran en Armenië
Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars uit de beeldende kunst naar buitenlandse regio’s die in opkomst zijn en interessante ontdekkingskansen bieden. Van 30 oktober t/m 12 november 2016 is het reisdoel Iran (Tehran en Isfahan) en Armenië (Yerevan en Gyumri). Belangstellenden kunnen zich t/m 1 juli aanmelden.
Lees meer...
Cape ontpopt tot haute couture
Danielle Kwaaitaal, ABOVE & BEYOND, H1987-465, 2016.  Canson Infinity Inkjetprint - Rag photo Graphique. Ontzameld object bewerkt door Hinke Schreuders, © Drents Museum.
In haar nieuwste blog Cape ontpopt tot haute couture schrijft Birgit Donker over het samenkomen van erfgoed en kunst in de tentoonstelling Above and Beyond. Beeldend kunstenaar Danielle Kwaaitaal blies nieuw leven in ontzamelde objecten uit de collectie van het Drents Museum. Het Mondriaan Fonds kende aan deze samenwerking een Werkbijdrage Bewezen Talent plus Opdrachtgever toe.
Lees meer...
Mondriaan Fonds draagt bij aan bewezen talent
Saša Karalić, Het is zo fijn dat wij hier niet meer over politiek hoeven te praten,  2013
Tien beeldend kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Bewezen Talent. Dit zijn: Catherine Biocca, Marin de Jong, Saša Karalić, Margriet Luyten, Zsolt Mesterhazy, Marlie Mul, Anna Semler, Ingrid Simons, André Smits / Artist In The World en Jasmijn Visser. Doel van deze bijdrage is het stimuleren van het oeuvre, cultureel ondernemerschap en zichtbaarheid, zodat werk ontstaat dat een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de hedendaagse beeldende kunst in Nederland.
Lees meer...
Herdenken van oorlogsslachtoffers en vieren van bevrijding
Plaatsing van eerste steen op de Dam.
Het Mondriaan Fonds droeg bij aan verschillende projecten ter herdenking van de oorlogsslachtoffers en het vieren van de bevrijding. Zoals een tentoonstelling over nieuwe manieren om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levendig te houden en een memorial voor de Damslachtoffers van 7 mei 1945.
Lees meer...
Open Oproep Residency Arita, Japan
Arita, Japan
Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie bieden in 2017 gezamenlijk twee residency perioden aan in Arita, Japan. Ontwerpers en beeldend kunstenaars kunnen hiervoor een aanvraag indienen t/m 17 juni. Doel van de residency is cross-overs en experiment te stimuleren en nieuwe samenwerkingen tussen Nederlandse kunstenaars en ontwerpers en Japanse porseleinproducenten te initiëren.
Lees meer...
Stage voor bemiddelaars in New Museum
The New Museum, New York
Nog t/m 13 mei kunnen bemiddelaars een aanvraag indienen voor een stage bij The New Museum in New York. De stage duurt vier maanden, voor vier dagen per week. De bemiddelaar werkt als ‘intern’ onder begeleiding van ervaren curatoren onder andere mee aan het organiseren van tentoonstellingen en het maken van catalogi/publicaties.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*