Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 01 juni 2016
Stijn Huijts nieuwe curator Prospects & Concepts
Prospects & Concepts 2016 - Mondriaan Fonds toont talent. Art Rotterdam. Foto: Mark Niedermann
Het Mondriaan Fonds heeft Stijn Huijts uitgenodigd Prospects & Concepts 2017 samen te stellen. Huijts is artistiek directeur van het Bonnefantenmuseum Maastricht. De tentoonstelling Prospects & Concepts zal in februari 2017 voor de vijfde keer plaatsvinden tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Op de tentoonstelling is werk te zien van ruim zestig kunstenaars die in 2015 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen.
Lees meer...
Aanvraagronde deelname KunstKoop 2017-2018
We Like Art @ Art Rotterdam 2014. Foto: Maarten Tromp
Vanaf vandaag kunnen galeries weer een aanvraag indienen om deel te nemen aan de KunstKoop. Galeries die zijn toegelaten kunnen bij de verkoop van werken hun klanten de mogelijkheid bieden gebruik te maken van een KunstKooplening. Het aankoopbedrag kan met deze lening in termijnen worden betaald tegen 0 procent rente. Met de KunstKoop wil het Mondriaan Fonds de particuliere markt versterken en de verkoop van hedendaagse beeldende kunst en vormgeving stimuleren. De deadline is 7 oktober.
Lees meer...
Stage voor bemiddelaar bij Tate Modern
The Turbine Hall, Tate Modern.
Het Mondriaan Fonds biedt een stage aan voor een bemiddelaar bij Tate Modern in Londen. De bemiddelaar werkt als assistent, onder begeleiding van de curator international art, mee aan het organiseren van twee grote tentoonstellingen van Alberto Giacometti en Amedeo Modigliani. De stage duurt 14 maanden, van 1 oktober 2016 tot 30 november 2017. Aanvragen kan t/m 8 juli.
Lees meer...
Birgit Donker blogt: Het MKB van de beeldende kunst
David Bade
In de Kunsthal Rotterdam opent zaterdag een bijzondere expositie annex summerschool ter gelegenheid van tien jaar Instituto Bueno Bista op Curaçao. Het Mondriaan Fonds financiert bij het instituut een gastatelier en ondersteunt het structureel, naast 25 andere presentatie-instellingen. Presentatie-instellingen zijn cruciaal voor talentontwikkeling, diversiteit en regionale spreiding van beeldende kunst. Daarom is het zo jammer dat deze instellingen zo onder druk staan, aldus Birgit Donker in haar blog.
Lees meer...
Toekenningen meerjarenprogramma’s erfgoedinstellingen
Het Mondriaanhuis in Amstersfoort
Het Mondriaan Fonds heeft aan negen instellingen een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea- en andere Erfgoedinstellingen toegekend. Zo kregen Stichting Gispencollectie, het Frans Hals Museum en Stichting Normaal Amsterdams Peil een bijdrage voor een haalbaarheidsonderzoek en het Mondriaanhuis, Science Center NEMO, het Watersnoodmuseum en Gemeentemuseum Helmond voor de (her)inrichting van permanente exposities. De volgende deadline is 16 september.
Lees meer...
Aankoop Kakiemon bijin figuren door Keramiekmuseum Princessehof
Twee Kakiemon Bijin figuren, porselein, Edo periode ca. 1670–90, hoogte ca. 39 cm. Foto: Johan van der Veer.
Keramiekmuseum Princessehof heeft twee staande Kakiemon bijin figuren van Japans porselein uit de Edo periode (circa 1670–90) aangekocht met een Bijdrage Incidentele Aankopen van het Mondriaan Fonds. De figuren zijn een belangrijke aanvulling op de Collectie Nederland, aangezien de collecties Kakiemon-porselein in Nederland voornamelijk gebruikskeramiek betreffen. De beelden laten zien hoe hoogstaand de productie van het Kakiemon-porselein was in de 17e eeuw.
Lees meer...
Via Mondriaan Fonds naar Fonds Kwadraat
Het Mondriaan Fonds werkt nauw samen met Fonds Kwadraat via het Mondriaan Materiaalfonds: voor kunstenaars die een rentevrije lening willen afsluiten om nieuw werk te ontwikkelen, maken en presenteren. Kunstenaars die een bijdrage van het Mondriaan Fonds krijgen, kunnen zonder extra toets een lening krijgen bij Fonds Kwadraat. In 2016 zijn al achttien leningen verstrekt via het Mondriaan Materiaalfonds. Thomas Manneke en Marc Bijl ontvingen bijvoorbeeld een Projectinvestering Kunstenaar en een aanvullende lening.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*