Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 1 september 2016
Lancering internationale mapping
Het Mondriaan Fonds lanceert een nieuwe digitale wereldkaart die een overzicht biedt van internationale activiteiten waaraan het fonds bijdraagt. De kaart geeft een rijk beeld van de zichtbaarheid van Nederland in het buitenland en de variëteit van de bijdragen: van de jaarlijkse oriëntatiereis tot de presentatie van hedendaagse beeldende kunst uit Nederland door buitenlandse instellingen.
Lees meer...
De wereld in één oogopslag
© Metahaven
Met de lancering van de internationale mapping schreef Birgit Donker haar nieuwste blog ‘De wereld in één oogopslag’ over de zichtbaarheid van internationale activiteiten waaraan het Mondriaan Fonds bijdraagt. Zo ontvingen drie Koreaanse Biënnales die dezer dagen openen een bijdrage. In totaal twaalf kunstenaars uit Nederland presenteren hier hun werk.
Lees meer...
Mondriaan Fonds draagt bij aan bewezen talent
Zuijderwijk/Vergouwe. New Moon _ New Horizons 2015. Ultrachrome print, 110x150cm, courtesy Rademakers Gallery
Zeventien beeldend kunstenaars ontvingen onlangs van het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Bewezen Talent. Dit zijn: Eylem Aladogan, Woody van Amen, Frans Beerens, Marjolijn Dijkman, Helen Dowling, Anouk Griffioen, Stefan Gross, Hans van Hoek, Lotte van Lieshout, Domenico Mangano, Thomas Manneke, Melvin Moti, Ibrahim Quraishi, Ronald Versloot, Taocheng Wang en Zuijderwijk/Vergouwe. De werkbijdrage is een tegemoetkoming in de kosten van materiaal, tijd en diensten en kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van nieuw werk.
Lees meer...
Meerjarenprogramma’s Musea en Erfgoedinstellingen
In het Van Abbemuseum is op dit moment 'De jaren 80 – Begin van het nu?' te zien; een verkenningstocht langs de jaren 80 vanuit verschillende Europese perspectieven. Het Mondriaan Fonds droeg bij via de Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen. Deze bijdrage is voor programma’s die vorm en inhoud geven aan relevante ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst en cultureel erfgoed en/of het inhoudelijk profiel aanscherpen. De eerstvolgende deadline voor deze bijdrage is 16 september.
Lees meer...
Open Huis 8 september
Open Huis Mondriaan Fonds
Op 8 september opent het Mondriaan Fonds van 15 tot 17 uur zijn deuren om (toekomstige) aanvragers te informeren over het aanbod van de bijdragemogelijkheden. Bijdragen voor kunstenaars, bemiddelaars en instellingen op het gebied van zowel beeldende kunst als erfgoed komen aan bod. Curator Hinde Haest en adviseur Katja Weitering geven presentaties en Fonds Kwadraat is te gast. Fondsmedewerkers zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.
Lees meer...
Trix is van ons allemaal
Tyrannosaurus Rex
Afgelopen vrijdag arriveerde T.rex Trix in Naturalis en vanaf 10 september is deze ‘Nachtwacht onder de dinosauriërs’ te zien voor het publiek. Birgit Donker schreef over deze bijzondere aanwinst, waaraan het Mondriaan Fonds bijdroeg vanuit het Aankoopfonds. Namens de burger, dus Trix is van ons allemaal.
Lees meer…
Open Oproep Residency Zuid-Korea
Beeldend kunstenaars en ontwerpers kunnen een voorstel indienen voor een werkperiode in het Museum of Modern and Contemporary Art (MMCA) Residency in Seoul. Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie bieden gezamenlijk twee perioden aan: 17 januari tot 28 april en 11 mei tot 30 augustus 2017. De deadline is 30 september.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*