Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 11 augustus 2015
Kan dit weg?
Masker, Bali Rangda 20ste eeuw hout, 24,5 × 25 × 13 cm Collectie Museum Nusantara. Masker van Rangda (tong en haren ontbreken)
Onder deze titel schreef Birgit Donker een blog over collectiemobiliteit, over het afstoten en overdragen van collectie-onderdelen aan andere instellingen waar ze beter tot hun recht komen. Afstoten is voor collecties even essentieel als aankopen. Immers, niet alles kan worden bewaard en zorgvuldige selectie bevordert een goed geprofileerde collectie. Musea en andere erfgoedinstellingen kunnen op ieder moment aanvragen voor de Bijdrage Collectiemobiliteit.
Lees meer...
Boottochten naar Lazzaretto Vecchio
herman de vries. Foto: Judith Jockel
Sinds de opening van het Nederlands paviljoen in Venetië hebben de boottochten naar het verlaten eiland Lazzaretto Vecchio veel belangstellenden getrokken. Op dit voormalige pesteiland zijn enkele werken te zien die deel uitmaken van 'to be all ways to be' van herman de vries. Op sommige dagen overtreft de belangstelling zelfs het aantal beschikbare plaatsen op de boot. Het eiland is namelijk enkel te bezoeken onder deskundige begeleiding van gidsen van de Archeoclub d’Italia. De boottochten van 22 t/m 31 augustus kunnen helaas niet doorgaan.
Lees meer...
Bijeenkomst over opdrachtgeverschap op 27 augustus
Giny Vos, Dordtyart 2014. Foto: Dordtyart
Op donderdag 27 augustus organiseert het Mondriaan Fonds in samenwerking met DordtYart een bijeenkomst over opdrachtgeverschap, waar aan de hand van concrete opdrachtsituaties (waaronder DordtYart en de Pauluskerk in Rotterdam) actuele kwesties op het gebied van kunst in de publieke ruimte aan de orde komen. De bijeenkomst vindt plaats bij DordtYart in Dordrecht van 15.00 tot 17.30 uur.
Lees meer...
Aanvraagronde Werkbijdrage Jong en Bewezen Talent + Opdrachtgever
Big Town. Scenografie van Michiel Voet. Foto: Michael Premo
Instellingen en andere opdrachtgevers op het gebied van hedendaagse beeldende kunst kunnen een aanvraag doen voor een bijzondere samenwerking met een startende of een bewezen kunstenaar. Het Mondriaan Fonds wil hiermee initiatieven uit het professionele veld stimuleren waardoor het werk van kunstenaars zich verder kan ontwikkelen en de zichtbaarheid vergroot zal worden. Op de website staan voorbeelden van wat een samenwerking kan behelzen. De eerstvolgende aanvraagronde is op 4 september.
Lees meer...
Aanvraagronde binnen- en buitenlandateliers
2024_5_Cemeti-LandingSoon10-sitespecificinstallationbyCiliaErens2009CourtesyCAH
Jonge curatoren kunnen zich tot 18 september aanmelden voor een werkperiode van zes maanden in buitenlandatelier Schloss Ringenberg. Het verblijf biedt de kans om werkervaring op te doen in een buitenlandse omgeving en internationale contacten uit te breiden. De nieuwe aanvraagronde voor binnen- en buitenlandateliers is op 20 oktober. Kunstenaars en bemiddelaars kunnen aanvragen voor een werkperiode in Londen, India, New Orleans, Annandale-on-Hudson, Berlijn, Yogyakarta, Moengo, Parijs en Den Helder.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*