Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 11 februari 2015
Open oproep nieuwe Werkbijdrage Kunstinitiatieven
Bij wijze van pilot kunnen kleinere kunstruimtes en kunstenaarsinitiatieven bij het Mondriaan Fonds een werkbijdrage aanvragen, flexibel te besteden aan activiteiten in 2015. Deze nieuwe bijdrage is een pilotproject dat voortkomt uit een onderzoek van Maaike Lauwaert naar de rol en positie van kunstinitiatieven. De deadline is 20 maart, op 25 februari organiseert het fonds een informatiebijeenkomst.
Lees meer...
Zes toekenningen voor samenwerkende musea
Jan Hendrik Weissenbruch, De Trekvliet, 1870, olieverf op doek, 94,9 x 128,7 cm, Gemeentemuseum Den Haag
Vorige week heeft het Mondriaan Fonds vanuit de Bijdrage Samenwerking Musea zes nieuwe projecten gehonoreerd. Het betreft zowel samenwerkingen op het gebied van onderzoek en tentoonstellingen, als collecties en educatie. De gehonoreerde instellingen variëren van Herinneringscentrum Kamp Westerbork tot het Centraal Museum, van Paleis het Loo tot een nieuw Kollekjesintrum Fryslân. Vorig jaar stelde het ministerie van OCW extra geld beschikbaar voor de duurzame samenwerking van musea. De volgende aanvraagronde sluit op 17 april.
Lees meer...
Aanvraagronde Tijdelijke Binnenlandateliers
Luceberthuis (werkplaats). Foto: Pieter Boersma
De lijst met Tijdelijke Binnenlandateliers waarvoor beeldend kunstenaars en bemiddelaars zich tot en met 20 maart kunnen aanmelden is bekend. Voor een werkperiode van twee tot zes maanden in 2015 biedt het Mondriaan Fonds ateliers aan bij Werkplaats in Diepenheim, Luceberthuis in Bergen, M4gastatelier in Amsterdam, Gastatelier Louwrien Wijers in Ferwert en Stichting IK in Oost-Souburg.
Lees meer...
Animo en enthousiasme voor Prospects & Concepts
Prospects & Concepts 2015
De tentoonstelling Prospects & Concepts waarmee het Mondriaan Fonds tijdens Art Rotterdam 2015 jong talent presenteerde, heeft in vijf dagen 16.700 bezoekers getrokken. Daarmee is bijna 70 procent van de Art Rotterdam bezoekers ook naar Prospects & Concepts komen kijken en naar de presentatie Tafels met een selectie van tachtig Vlaamse en Nederlandse kunst(enaars)boeken.
Lees meer...
Nieuwe intendant The Art of Impact
The Art of Impact
Tabo Goudswaard is aangesteld als intendant bij The Art of Impact, het stimulerings- en onderzoeksprogramma voor kunstprojecten met maatschappelijke impact van het ministerie van OCW en de zes landelijke publieke cultuurfondsen. Goudswaard is kunstenaar/social designer. Als intendant wordt hij verantwoordelijk voor de selectie en begeleiding van bestaande kunstprojecten die met ondersteuning van The Art of Impact in staat worden gesteld hun activiteiten te verdiepen, verbreden en beter zichtbaar te maken.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*