Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 11 januari 2016
Nieuwjaarstoespraak Birgit Donker
Nieuwjaarsreceptie 2016, Tropenmuseum Amsterdam
Directeur van het Mondriaan Fonds Birgit Donker luidde vorige week het nieuwe jaar in met haar toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Mondriaan Fonds in het Tropenmuseum in Amsterdam: 'de bezuinigingen op kunst zijn te fors geweest en dat laat zich steeds meer voelen. Dat betekent nodeloze verschraling en begrenzing. Hoe mooi zou het zijn als die worden gestopt voor het te laat is.'
Lees meer...
Juryleden Nederlandse inzending Biënnale van Venetië bekend
De namen van de juryleden voor de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië zijn bekend, te weten: Aernout Mik (beeldend kunstenaar en deelnemer tentoonstellingen Rietveldpaviljoen 1997 en 2007), Nathalie Hartjes (directeur Showroom MAMA), Mirjam Westen (conservator hedendaagse kunst Museum Arnhem) en Lorenzo Benedetti (curator, onder andere Rietveldpaviljoen 2013). Curatoren kunnen nog t/m 31 januari een plan indienen voor de Nederlandse inzending.
Lees meer...
Afsluiting tentoonstelling Prix de Rome
vlnr: Foundland, Hedwig Houben, Christian Nyampeta en Magali Reus. Foto’s: Daniel Nicolas
De tentoonstelling met het werk van de genomineerden voor de Prix de Rome 2015 is nog t/m 17 januari te zien in de Appel arts centre in Amsterdam. Tijdens het sluitingsweekend worden speciale rondleidingen aangeboden voor museumkaarthouders, is er een Q&A met genomineerden Christian Nyampeta en Foundland en moderator Petra Heck (freelance curator) en voert Rob Houben de performance ‘Personal Matters and Public Affairs’ uit.
Lees meer...
Première Hollandse Meesters in EYE
Hollandse Meesters, Amie Dicke
Op 23 januari vindt in EYE in Amsterdam de officiële première plaats van de vijfde reeks van ‘Hollandse Meesters in de 21e eeuw’. In een publiek programma van 10.00 tot 01.00 uur worden alle portretten uit de serie doorlopend vertoond. Hollandse Meesters is een productie van Interakt en wordt mogelijk gemaakt door het Mediafonds en het Mondriaan Fonds.
Lees meer...
RTL Mijn Stad in Sittard
Betye Saar, Sunnyland (On the Dark Side), 1998. Photo: Robert Wedemeyer; courtesy the artist and Roberts & Tilton, Culver City, California
Sinds december zendt RTL4 wekelijks een cultureel reisprogramma uit met als bestemming verschillende Nederlandse steden. Op 17 januari om 16.30 uur wordt een item uitgezonden over Museum De Domijnen in Sittard. Conservator hedendaagse kunst Roel Arkesteijn vertelt over een belangrijke aankoop van Betye Saar en waarom dit werk zo goed in de collectie past. Het Mondriaan Fonds heeft zowel deze aankoop als dit item voor RTL4 mogelijk gemaakt.
Lees meer...
Aanvraagrondes (nieuwe) ateliers
MIETair
Op dit moment lopen twee aanvraagrondes voor een aantal (nieuwe) binnen- en buitenlandateliers die het Mondriaan Fonds aanbiedt. Op 22 januari is de deadline voor drie nieuwe buitenlandateliers in Colombia, de Verenigde Staten en Japan. Op 26 februari is de deadline voor acht tijdelijke binnenlandateliers.
Lees meer...
Save the date: Prospects & Concepts 2016
PC landscape
Van 10 t/m 14 februari zal het Mondriaan Fonds voor de vierde keer Prospects & Concepts organiseren tijdens Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Op de tentoonstelling is werk te zien van de 54 kunstenaars die in 2014 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen. Noor Mertens, conservator moderne en hedendaagse kunst & stadscollectie bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, stelt de tentoonstelling samen.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*