Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 11 november 2016
Thies Koggel wint Prijs Jong MonumentenTalent 2016
Nathalie Boseul Shin (curator Total Museum, Seoul, Zuid-Korea) tijdens Oriëntatiereis 2014
Gisteren werd tijdens het Nationaal Monumentencongres in Rotterdam bekendgemaakt dat Thies Koggel, medewerker landgoederen de Wiersse en Twickel, winnaar is van de Prijs Jong MonumentenTalent 2016. De winnaar ontvangt een persoonlijk ontwikkeltraject binnen de erfgoedsector, aangeboden door het Mondriaan Fonds.
Lees meer...
Genomineerden Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2016 bekend
Deze week werd bekend wie de genomineerden voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2016 zijn. In de categorie Recensie: Sébastien Hendrickx, Julia Mullié en Brenda Tempelaar. In de categorie Essay: Laurie Cluitmans, Nele Wynants en Sophia Zürcher. Op 16 december worden in het M HKA – Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen de winnaars bekendgemaakt en wie wordt uitgenodigd een tekst te schrijven voor de publicatie bij de Prix de Rome Beeldende Kunst 2017.
Lees meer...
Gesprek over Het geëmancipeerde museum van Steven ten Thije
Op vrijdag 9 december organiseert het Mondriaan Fonds een openbaar gesprek naar aanleiding van het door Steven ten Thije geschreven essay 'Het geëmancipeerde museum'. Samen met Elinor Morgan, Dirk Snauwaert en Charl Landvreugd gaat Ten Thije in gesprek over een toekomst waarin kunstmusea onderdeel kunnen worden van een nieuwe emancipatiebeweging. Moderator: Mariette Dölle.
Lees meer...
Mondriaan Fonds draagt bij aan jong talent
Beeldend kunstenaars Karina Beumer, Steef Crombach, Graham Kelly, Romy Muijrers, Jessica Skowroneck, Emma Westenberg en Rebekka von Zimmermann ontvingen onlangs van het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Jong Talent. Deze bijdrage is bestemd voor beloftevolle kunstenaars tot uiterlijk vier jaar na hun opleiding.
Lees meer...
Volg de blog naar Iran en Armenië
Harry Mulisch manuscript. Verworven door Letterkundig Museum
Tot en met 12 november bezoeken zeventien kunstenaars en bemiddelaars uit Nederland, België, Denemarken en Zwitserland Iran en Armenië voor de oriëntatiereis die het Mondriaan Fonds samen met buitenlandse partners organiseert. Via een blog is de reis te volgen. Lees bijvoorbeeld de observaties van Paulien Oltheten, Eelco van der Lingen, Jaap Guldemond en Zippora Elders.
Lees meer...
Renzo Martens beeldbepaler in De Balie
Op 19 november om 16.00 uur is Renzo Martens beeldbepaler in De Balie. Martens neemt het publiek mee in zijn project Lusanga Research Centre on Art and Economic Inequality in de Democratische Republiek Congo. In de serie Beeldbepalers krijgen vooraanstaande kunstenaars een avond lang de gelegenheid De Balie als laboratorium te gebruiken. Beeldbepalers wordt in samenwerking met het Mondriaan Fonds georganiseerd. Deze editie is tevens een IDFA Special.
Lees meer...
Open oproep residency Capacete tijdens documenta 14
James Lee Byars
Bemiddelaars kunnen een voorstel indienen voor een werkperiode van vijf maanden bij Capacete in Athene: van 1 april t/m 31 augustus 2017. Vooruitlopend op het 20-jarig jubileum ontwikkelt Capacete een speciaal programma op uitnodiging van documenta 14 in Athene. Onder het motto ‘Learning from Athens’ vindt documenta 14 (2017) in Kassel en in Athene plaats. De deadline is 2 december 2016.
Lees meer...
Cultuur en ruimte
Lees de nieuwste blog van Birgit Donker 'Cultuur en ruimte', over regionale spreiding.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*