Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 12 oktober 2015
What effected me most… volg het blog van de Oriëntatiereis 2015
Dick el Demasiado
Tot en met 3 oktober bezochten achttien kunstenaars en bemiddelaars uit Nederland, België, Denemarken en Zwitserland musea, instellingen, galeries, artist-in-residence plekken en kunstenaars in verschillende steden in Chili en Colombia. De reis is afgerond en de deelnemers zijn weer thuis maar het blog is nog actief. Volg de interviews met Dick Verdult (Dick el Demasiado), Rossella Biscotti en Maria Paola Rodriguez.
Lees meer...
Save the date: public preview en uitreiking Prix de Rome
Prix de Rome 2015_shortlist
Over een maand zullen de vier kunstenaars die zijn genomineerd voor de Prix de Rome Beeldende Kunst 2015 hun werkperiode afronden. De tentoonstelling met het werk van Foundland, Hedwig Houben, Christian Nyampeta en Magali Reus is van 21 november tot en met 17 januari te zien in de Appel arts centre, met een public preview op 20 november. De bekendmaking van de winnaar is op 17 december.
Lees meer...
Eerste publicaties uitgebracht
eerste publicaties
Sinds dit jaar heeft het Mondriaan Fonds de mogelijkheid om bij te dragen aan de productie van bijzondere publicaties van en over levende beeldend kunstenaars. Van de 14 gehonoreerde plannen zijn de eerste publicaties inmiddels uitgebracht: 'Due to Lack of Interest Tomorrow Has Been Cancelled' van Sanne Peper en 'Ext.-Int.' van Raimond Wouda. De eerstvolgende deadline voor een Bijdrage Publicaties is 23 oktober 2015.
Lees meer...
Aankoop 'Le miroir vivant' van Magritte door Boijmans
1928 Magritte Le Miroir vivant
Museum Boijmans Van Beuningen spant zich in om het schilderij ‘Le miroir vivant’ uit 1928 van René Magritte aan te kopen. Het schilderij is een mooie aanvulling op de collectie surrealistische kunst. Tot het einde van het jaar heeft het museum de tijd om de fondsenwerving rond te hebben. Het Mondriaan Fonds heeft toegezegd bij te dragen aan de aankoop, mits de financiering rond komt.
Lees meer...
Het Materiaalfonds is nu Fonds Kwadraat
Fonds Kwadraat
Het Materiaalfonds heeft een nieuwe naam: Fonds Kwadraat. Met deze naam wil het fonds duidelijk maken dat het niet alleen leningen voor materiaal verstrekt, maar voor veel meer. Het Mondriaan Fonds werkt met het Fonds Kwadraat samen en heeft een ‘fonds op naam’ gecreëerd om kunstenaars via een renteloze lening de mogelijkheid te bieden werk te ontwikkelen, te produceren en te presenteren.
Lees meer...
Mondriaan Fonds zoekt een medewerker financiën
placeholder_aqua.png
Per direct zoekt het Mondriaan Fonds een medewerker financiën (32 uur). Solliciteren kan tot en met 25 oktober.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*