Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 13 november 2014
Mondriaan Fonds kent 3,3 miljoen toe aan 24 presentatie-instellingen
Bewaerschole in Burgh Haamstede. Een van de presentatie-instellingen die een meerjarenbijdrage ontvangt.
Zojuist is bekend gemaakt dat het Mondriaan Fonds bijna 3,3 miljoen euro toekent aan de programma’s van 24 presentatie-instellingen voor hedendaagse beeldende kunst voor 2015 en 2016. De bijdragen variëren van 30.000 tot 200.000 euro op jaarbasis. De organisaties die een meerjarenbijdrage ontvangen, zijn verspreid over Nederland en de Nederlandse Cariben.
Lees meer...
Deadlines opdrachten
Amie Dicke aan het werk bij Castrum Perigrini, voorbeeld van een Werkbijdrage Bewezen Talent + Opdrachtgever. Foto: Sander Tiedema.
Op 28 november sluiten drie aanvraagrondes voor bijdragen op het gebied van opdrachtgeverschap: de Bijdrage Opdrachtgeverschap voor publiek-private opdrachtgevers die samen met een kunstenaar openbaar toegankelijke projecten willen realiseren en de bijdrage voor instellingen die plannen hebben voor een langdurige samenwerking met een jong of een bewezen talent.
Lees meer...
Aanvraagrondes samenwerking instellingen
Lichtspoor, een samenwerking tussen Teylers Museum, Museum Boerhaave en NEMO bij het gezamenlijk presenteren van hun wetenschappelijke instrumentencollecties.
Op 28 november sluiten ook de aanvraagrondes voor de bijdragen Samenwerking Musea en Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen. Musea met plannen voor duurzame samenwerkingen tussen musea en/of andere maatschappelijke partijen kunnen aanvragen voor een Bijdrage Samenwerking Musea. Nederlandse erfgoedinstellingen die willen samenwerken met buitenlandse instellingen in onderzoeksprojecten op gezamenlijke collectiegebieden kunnen een Bijdrage Internationale Samenwerking Erfgoedinstellingen aanvragen.
Lees meer...
Genomineerden de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 bekend
pjkk_logo4.jpg
Deze week is bekend gemaakt wie de genomineerden van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 zijn. In de categorie Essay: Laure van den Hout, Sarah Késenne en Fabiënne Rachmadiëv. In de categorie Recensie: Laurens Otto, Richtje Reinsma en Sam de Wilde. Tijdens de uitreiking op 11 december wordt bekend wie de winnaars zijn en wie wordt uitgenodigd een tekst te schrijven voor de publicatie bij de Prix de Rome Beeldende Kunst 2015.
Lees meer...
Online aanvragen
Het Mondriaan Fonds stapt dit jaar gefaseerd over naar online aanvragen. Vanaf nu kunnen individuele aanvragers alle bijdragen online aanvragen, met uitzondering van de beurzen praktijkverdieping. Organisaties kunnen voor een bijdrage Samenwerking Musea, Veiligheidszorg, Wet Behoud Cultuurbezit en Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen online aanvragen. Om een aanvraag in te kunnen dienen heeft de aanvrager eerst een account nodig. Wij adviseren dit zo tijdig mogelijk te doen omdat pas na ontvangst van de aanmeldgegevens het online aanvraagformulier kan worden ingevuld.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*