Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 13 november 2015
Kunstenaars en kunstinstellingen willen een honorariumrichtlijn
placeholder_oranje2.png
Kunstenaarshonoraria zijn zowel voor kunstenaars als kunstinstellingen vaak sluitpost op de begroting. In vervolg op het inventariserend onderzoek kunstenaarshonoraria in Nederland hebben de onderzoeksbureaus SiRM en PPMC het contractproces tussen kunstenaars en kunstinstellingen bij zeven tentoonstellingen geanalyseerd om ‘best practices’ te onderkennen en aanbevelingen te kunnen doen aan kunstenaars, musea en presentatie-instellingen.
Lees meer...
Symposium Unvealing Institutional Models in Chile and Colombia
orientation trip
Het Mondriaan Fonds organiseert op 1 december in samenwerking met het Stedelijk Museum het symposium 'Unvealing Institutional Models in Chile and Colombia', waarin aandacht wordt besteed aan het werk van zes kunstprofessionals uit Chili en Colombia. Ze bespreken het veranderende landschap van de beeldende kunst in hun land, en de invloed die dit heeft op hun werk. De sprekers zijn te gast in het kader van het bezoekersprogramma van het fonds.
Lees meer...
Twintig erfgoedinstellingen ontvangen een bijdrage voor hun meerjarenprogramma’s
Schetsontwerp 'Van Stein tot Stonehenge' van Stichting Erfgoed Stein
Het Mondriaan Fonds kent ruim 1,4 miljoen euro toe aan de programma’s van twintig musea en overige erfgoedinstellingen. Deze instellingen krijgen een bijdrage voor een serie van inhoudelijk samenhangende activiteiten die zich richten op presentatie, experiment, opinie en debat. Dit jaar was het voor het eerst mogelijk om een haalbaarheidsonderzoek in te dienen voor het ontwikkelen van concepten voor experimentele programma’s. Vier instellingen ontvingen hiervoor een bijdrage.
Lees meer...
Twaalf presentatie-instellingen beeldende kunst ontvangen bijdrage Mondriaan Fonds
Door Mondriaan Fonds en OCW ondersteunde presentatie-instellingen
Er is 1,9 miljoen euro toegekend aan de programma’s van twaalf presentatie-instellingen voor hedendaagse beeldende kunst. Deze instellingen, van Aruba tot Edam, krijgen de bijdrage voor hun inspirerende programma’s voor maximaal twee jaar. De adviseurs van het fonds waren aangenaam verrast door de diversiteit aan instellingen en de risico's die presentatie-instellingen durven (en kunnen) nemen.
Lees meer...
Uitreiking Prix de Rome Beeldende Kunst door minister Bussemaker
facebook-omslagfoto-660x244
Op 17 december zal minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Prix de Rome 2015 uitreiken in de Appel arts centre in Amsterdam. De tentoonstelling met het werk van de vier genomineerden gaat echter eerder open. Vanaf 20 november om 18.00 uur kan iedereen kennismaken met het nieuwe werk van Foundland, Hedwig Houben, Christian Nyampeta en Magali Reus.
Lees meer...
Hollandse Nieuwe: een tweeluik over bijzondere aankopen
Lucas de Man met de Austin Sheerline
Op zondag 15 november besteedt Avrotros Kunstuur in het tweede deel van Hollandse Nieuwe – in nauwe samenwerking met het Mondriaan Fonds, de Vereniging Rembrandt en VSBfonds – aandacht aan de verhalen achter bijzondere, recente Nederlandse kunstaankopen die allen een sterke connectie hebben met het hof. Met onder andere de Austin Sheerline die ooit werd gebruikt door prins Bernhard (Paleis Het Loo) en de bronzen sculptuur van Adriaen de Vries (Rijksmuseum).
Lees meer...
Voorlichtingsbijeenkomst voor kunstenaars in Arnhem en Amsterdam
Get a Grant Event 2015
Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren op 26 november van 15.00 tot 17.00 uur de derde gezamenlijke voorlichtingsbijeenkomst over subsidiemogelijkheden voor net afgestudeerde kunstenaars en ontwerpers, deze keer bij ArtEZ in Arnhem. Op 3 december organiseert het fonds een Open Huis voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars. Het programma wordt later bekend gemaakt.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*