Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 13 oktober 2016
Nieuw essay: Het geëmancipeerde museum
Het Mondriaan Fonds presenteert: ‘Het geëmancipeerde museum’ van kunsthistoricus en onderzoeker Steven ten Thije. Ten Thije gaat op zoek naar een toekomst waarin kunstmusea onderdeel kunnen worden van een nieuwe emancipatiebeweging. Het essay is onderdeel van een essayreeks over onderwerpen die raken aan het werkterrein van het fonds: beeldende kunst en erfgoed.
Lees meer...
Een platform vol ervaringen
Birgitte Kirkhoff
Tachtig duurzame samenwerkingsprojecten van musea, andere erfgoedinstellingen en/of maatschappelijke partijen zijn samengebracht op een online platform samenwerking musea. “Met dit platform vol ervaringen komt het fonds tegemoet aan de wens van aanvragers om de bij samenwerkingsprojecten opgedane kennis verder te verspreiden. Het fonds laat zich graag verrassen door nieuwe initiatieven", aldus Birgit Donker in haar blog over het samenwerkingsplatform.
Lees meer...
Kunst uit Nederland in Frankfurt
Het Museum für Moderne Kunst (MMK) in Frankfurt toont vanaf 15 oktober de solotentoonstelling ‘Entitled’ van Willem de Rooij. Tegelijkertijd is in het museum een overzichtstentoonstelling van Fiona Tan te zien. Daarnaast presenteren het Mondriaan Fonds en Kunstenpunt een selectie van bijzondere kunst(enaars)boeken uit Vlaanderen en Nederland op de Frankfurter Buchmesse, van 19 tot 23 oktober 2016. Deze presentaties maken deel uit van het Nederlands-Vlaamse eregastprogramma op de boekenbeurs.
Lees meer...
Oriëntatiereis naar Iran en Armenië
Op 30 oktober vertrekken zeventien kunstenaars en bemiddelaars uit Nederland, België, Denemarken en Zwitserland naar Iran en Armenië, voor de jaarlijkse oriëntatiereis naar regio’s die interessante ontdekkingskansen bieden. De deelnemers vanuit Nederland zijn: James Beckett, Nathanja van Dijk, Zippora Elders, Jaap Guldemond, Eelco van der Lingen en Paulien Oltheten. Tot en met 12 november bezoeken zij diverse kunstinstellingen, curatoren en kunstenaars. Hun ervaringen zijn te volgen via een blog.
Lees meer...
Hollandse Meesters bij Akademie van Kunsten
screen-shot-2016-10-20-at-07-12-13
Op 9 november vindt bij Akademie van Kunsten i.s.m. KNAW een minisymposium plaats ter lancering van de vijfde dvd in de serie ‘Hollandse Meesters in de 21e eeuw’. Deze filmportretten van hedendaagse kunstenaars door gerenommeerde filmmakers bieden inzicht in de werkwijze, ideeënwereld en persoon van de kunstenaar. Tijdens deze avond worden drie films vertoond en in context geplaatst door Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds), Kitty Zijlmans (Hoogleraar Kunstgeschiedenis Universiteit Leiden) en Barbara Visser (beeldend kunstenaar en voorzitter Akademie van Kunsten).
Lees meer...
Mondriaan Fonds draagt bij aan jong talent
Achttien kunstenaars ontvingen van het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Jong Talent, een bijdrage voor beloftevolle kunstenaars tot uiterlijk vier jaar na hun opleiding. Dit zijn: Lotte Bosman, Sanne van den Elzen, Ralph de Jongh, Mirthe Klück, Matthias König, Hortense Lauras, Jasper van Loenen, Robin Meyer, Elise van Mourik, Sander van Noort, Hilde Onis, Claudia Pagès Rabal, Matthias Schaareman, Luuk Schröder, Joris Strijbos, Sam Weerdmeester, Sander Van Wettum en Marjet Zwaans.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*