Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 13 september 2016
Resultaat enquête Bijdrage Gastateliers
Jaarlijks biedt het Mondriaan Fonds een aantal plekken aan voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars bij internationale residencies. Uit onderzoek blijkt dat vrijwel alle aanvragers melden dat een werkperiode in een gastatelier grote invloed heeft gehad op de inhoudelijke ontwikkeling en kwaliteit van hun werk en praktijk. De resultaten van de enquête sluiten dan ook goed aan op de doelstellingen van de regeling.
Lees meer...
Bijdrage Veiligheidszorg
Het Haags Historisch Museum ontvangt van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Veiligheidszorg voor een project rond de bescherming van cultureel erfgoed tegen overstroming en wateroverlast door extreme neerslag, in samenwerking met verschillende organisaties in de omgeving van Den Haag. De eerstvolgende deadline voor het aanvragen van de Bijdrage Veiligheidszorg is 30 september.
Lees meer...
Kunst uit Nederland in Frankfurt
Het Museum für Moderne Kunst in Frankfurt toont vanaf 17 september een grote overzichtstentoonstelling van Fiona Tan: 'Geography of Time'. De tentoonstelling maakt deel uit van het programma rond het gastlandschap van Nederland-Vlaanderen op de Frankfurter Buchmesse. Ook op andere locaties in Frankfurt wordt dit najaar werk van kunstenaars uit Nederland en Vlaanderen gepresenteerd. Het Mondriaan Fonds draagt bij aan deze presentaties.
Lees meer…
Kunst kopen met de KunstKoop
We Like Art @ Art Rotterdam 2014. Foto: Maarten Tromp
Eind deze maand vinden in Amsterdam de kunstbeurzen Unseen (23-25 september) en Amsterdam Drawing (22-25 september) plaats. Op deze beurzen kan bij vele Nederlandse galeries kunst worden gekocht met de KunstKoop. Bij aankopen met de KunstKoop kan het aankoopbedrag in termijnen worden betaald tegen 0% rente. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening.
Lees meer...
Get a Grant Event Rotterdam
Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren vier voorlichtingsbijeenkomsten over subsidiemogelijkheden voor recent afgestudeerde kunstenaars, ontwerpers en makers. De eerste bijeenkomst vindt op 22 september plaats van 17 tot 19 uur in de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.
Lees meer...
Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen
Het Fries Museum organiseert samen met het Leighton House in Londen en Museum Belvedère in Wenen een omvangrijke tentoonstelling over Alma Tadema, wiens werk in een nieuwe context wordt geplaatst. Deze is van 1 oktober 2016 tot en met 7 februari 2017 te zien in Leeuwarden. Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de tentoonstelling met een Bijdrage Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen. De eerstvolgende deadline voor deze bijdrage is 7 oktober.
Lees meer...
De premier, zijn liefde en de noodzaak
In reactie op Zomergasten met minister-president Mark Rutte schreef Birgit Donker de blog ‘De premier, zijn liefde en de noodzaak’. Rutte begon de uitzending met een liefdesverklaring aan Johann Sebastiaan Bach en vertelde hoe hij lange tijd enkel bij experts bekend was en toch van grote invloed op velen na hem. ‘Dat is precies de reden waarom binnen de kunst ruimte moet zijn voor het experiment. Daar hoeft echt niet onmiddellijk een zo groot mogelijk publiek voor te zijn.’
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*