Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 15 april 2015
Nieuwe mogelijkheid voor praktijkverdieping: de Assistentiebijdrage
Gabriel Lester, ‘Murmure’ at ‘The Ears Have Walls’, Leo Xu Projects, Shanghai, 2014. Foto: Jonas Lund
Het Mondriaan Fonds lanceert begin volgende week een nieuwe mogelijkheid voor samenwerking tussen kunstenaars van verschillende generaties: de Assistentiebijdrage. Hiermee komt het fonds tegemoet aan zowel de vraag van ‘mid carreer’ kunstenaars die een volgende stap willen zetten in hun carrière, als aan de vraag van beginnende kunstenaars naar praktijkervaring en begeleiding door ervaren vakgenoten.
Lees meer...
Eerste aanvraagronde voor nieuwe Bijdrage Publicaties
Nieuwe publicatieregeling
Er is een nieuwe regeling voor beeldend kunstenaars en uitgevers: de Bijdrage Publicaties. De bijdrage kan aangevraagd worden door zowel kunstenaars als uitgevers. Het doel is de zichtbaarheid van Nederlandse hedendaagse kunst verder te vergroten onder een (inter)nationaal publiek. De eerste aanvraagronde sluit op 22 mei 2015.
Lees meer...
Extra budget voor vieringen op het gebied van erfgoed
placeholder_blauw.png
Het Mondriaan Fonds heeft een extra budget van 200.000 euro ontvangen voor de periode 2015-2016 van het ministerie van OCW om vieringen met een inhoudelijke invalshoek, zoals in 2014 ‘Het jaar van het mobiele erfgoed’, te ondersteunen. De nieuwe mogelijkheid wordt onderdeel van de Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen. De maximale bijdrage van het Mondriaan Fonds is 40 procent van de projectkosten.
Lees meer...
Voorbereidingen Biënnale Venetië in volle gang
inrichten van het Nederlands Paviljoen op de Biënnale van Venetië
Op 6 mei om 14 uur opent het Nederlandse paviljoen in Venetië zijn deuren. Onder de titel ‘to be all ways to be’ worden in het paviljoen nieuwe en recente werken van herman de vries getoond. Een van de nieuwere werken is ‘from the laguna of venice – a journal’. Tijdens een eerder bezoek van de vries aan de stad Venetië en haar lagune, ontstond dit werk dat de biotoop van de lagune het paviljoen binnenbrengt. Nog drie weken…
Lees meer...
Nederlandse kunst aanwezig tijdens Art Brussels 2015
Lieven Segers (B) en Frank Koolen (NL), 120 Minutes – The Lottery, 2015
Tijdens de kunstbeurs Art Brussels (24 – 27 april 2015) zullen veel Nederlandse kunstenaars zichtbaar zijn, mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds in het kader van de viering van 20 jaar Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland. De aanwezigheid varieert van kunstenaarsboeken, een estafette van 120 minuten durende presentaties en de presentaties van Nieuwe Vide, Rongwrong en het Institute for Human Activities.
Lees meer...
Reminder: deadlines oriëntatiereis en buitenlandateliers
Centro Cultural Palacio La Moneda Santiago Chile_3
Op 1 mei sluiten de aanvraagrondes voor zowel de oriëntatiereis naar Chili en Colombia, als de buitenlandateliers in Tokio, Warschau, Rio de Janeiro, Berlijn, Brussel, China, New York, Curaçao, Annandale-on-Hudson en New Orleans. Voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars.
Lees meer: oriëntatiereis
Lees meer: buitenlandateliers
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*