Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 16 juni 2016
Uitzending Nieuwsuur over aankopen
Nieuwsuur
Nieuwsuur presenteert in de uitzending van aanstaande zaterdag om 22.45 uur een item over museale aankopen met Siebe Weide (Museumvereniging) als studiogast. Hij spreekt over de gevolgen van de bezuiniging op de mogelijkheid van musea om aan te kopen. In de uitzending komt ook Birgit Donker aan het woord over het belang van aankopen voor de Collectie Nederland. Zowel het Bonnefantenmuseum als het Centraal Museum werd door Nieuwsuur gevolgd tijdens het proces van een aankoop.
Lees meer...
Het boek in de kunst
Het boek in de kunst - Een provocatie van de tijd
Op 30 juni verschijnt het essay Het boek in de kunst - Een provocatie van de tijd van kunstcriticus Roos van der Lint. Het is het elfde deel in een serie essays die in opdracht van het Mondriaan Fonds zijn geschreven. De publicatie wordt op 30 juni tussen 17 en 18 uur gepresenteerd op de radiozender Amsterdam FM. Ook heeft Van der Lint een keuze gemaakt uit een aantal bijzondere kunst- en kunstenaarsboeken, die de hele zomer te zien zijn in de centrale Openbare Bibliotheek in Amsterdam.
Lees meer...
Mondriaan Fonds draagt bij aan bewezen talent
Paul Klemann
Elf beeldend kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Bewezen Talent, een bijdrage bedoeld voor kunstenaars die minstens zes jaar een beroepspraktijk hebben. Dit zijn: Theo Baart, Sara Bjarland, Tim Breukers, Hedwig Houben, Paul Klemann, Job Koelewijn, Sanja Medic, Johan Nieuwenhuize, Maria Roosen, Maurice Thomassen en Judith Quax. Deze bijdrage kan op ieder moment van het jaar worden aangevraagd.
Lees meer...
Art Basel toont werk van Nederlandse kunstenaars
Art Basel 2016, algemene impressie. Foto: @Art Basel
Van 16 t/m 19 juni vindt de internationale kunstbeurs Art Basel plaats. Een aantal Nederlandse galeries ontvingen een bijdrage om werk van beeldend kunstenaars uit Nederland te tonen: Borzo Gallery met herman de vries, Jan Henderikse, Jan Dibbets, Marinus Boezem en Armando; Annet Gelink Gallery met Yael Bartana, Erik van Lieshout, Antonis Pittas en Rezi van Lankveld en MaisterraValbuena met Daniel Jacoby.
Lees meer...
Samenwerking op gebied van veiligheidszorg
Scheepvaartmuseum
Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen aan een samenwerking op het gebied van veiligheidszorg tussen verschillende musea en de Nationale Politie: Eenheid Kunst en Antiek Criminaliteit. De Bijdrage Veiligheidszorg is bedoeld voor musea, kerken en kunsthallen en kan worden ingezet voor het duurzaam verbeteren van de kwaliteit van veiligheidszorg van collectie, personeel, publiek en gebouw. De volgende deadlines voor aanvragen zijn 1 juli en 30 september.
Lees meer...
Open Huis voor Beeldende Kunst en Cultureel Erfgoed
Open Huis Mondriaan Fonds
Het Mondriaan Fonds organiseert op 23 juni van 15 tot 17 uur opnieuw een Open Huis, een speciale informatiemiddag om iedereen op weg te helpen in het aanbod van bijdragemogelijkheden. Kunstenaar Henk Wildschut vertelt over zijn werk en zijn aanvraag voor het project Calais-From Jungle to City. Adviseur Laurie Cluitmans geeft toelichting op de werkwijze van verschillende adviescommissies. Daarnaast is er gelegenheid vragen te stellen aan de medewerkers van het Mondriaan Fonds en Fonds Kwadraat.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*