Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 17 juni 2015
Voor 22 kunstinitiatieven nieuwe werkbijdrage
Ondersteunde kunstinitiatieven, juni 2015. Ontwerp: 75B
Als resultaat van een open oproep kent het Mondriaan Fonds nieuwe werkbijdragen toe aan 22 kleinere kunstruimtes en kunstenaarsinitiatieven voor beeldende kunst verspreid over Nederland. In totaal stelt het fonds hiervoor 200.000 euro beschikbaar. De gehonoreerde initiatieven onderscheiden zich door een onafhankelijke en wendbare houding en werkwijze, die dicht bij de kunst en kunstenaars staan.
Lees meer...
Vervolgonderzoek naar praktijk kunstenaarshonorarium
kunstenaarshonoraria
Beeldende Kunst Nederland (BKNL) laat nieuw onderzoek doen naar kunstenaarshonoraria, op basis van acht voorbeelden uit de praktijk van musea en presentatie-instellingen in Nederland. Het onderzoek is een vervolg op een eerste inventarisatie van de ervaringen met honoraria, die eind 2014 werd uitgevoerd. De beeldende kunstwereld van Museumvereniging tot Platform BK slaat nu opnieuw de handen ineen door met een vervolgonderzoek inzichtelijk maken welke praktijkvoorbeelden er zijn van betaling aan beeldend kunstenaars.
Lees meer...
Verruiming mentoring traject
Het mentoring programma dat het Mondriaan Fonds samen met Cultuur-Ondernemen aanbiedt aan startende kunstenaars is op een aantal punten gewijzigd. Niet alleen zijn er vier nieuwe mentoren toegevoegd, ook kunnen kunstenaars een eigen mentor voorstellen en is de eigen bijdrage verlaagd.
Lees meer...
Deadlines veiligheidszorg en collectieprogramma’s
placeholder_blauw.png
Musea, kerken, archieven en kunsthallen die regelmatig objecten van landelijk belang tonen, kunnen een aanvraag indienen voor het duurzaam verbeteren van de veiligheidszorg van publiek, personeel, collectie en gebouw. Op 3 juli sluit de volgende aanvraagronde. Ook de deadline voor de Bijdrage Collectieprogramma’s is in aantocht: 31 juli. Deze bijdrage is bestemd voor kunstmusea die structurele aankopen van beeldende kunst en of vormgeving na 1945 willen verwerven.
Lees meer...
Deelnemers oriëntatiereis 2015 naar Chili en Colombia bekend
Centro Cultural Palacio La Moneda Santiago Chile_3
De Nederlandse deelnemers van de oriëntatiereis naar Chili en Colombia zijn bekend. Rossella Biscotti, Jaap Guldemond, Martijn van Nieuwenhuyzen, Stephanie Noach, Dick Verdult en Rieke Vos zullen samen met door het Belgische Kunstenpunt, de Danish Agency for Culture en het Zwitserse Pro Helvetia geselecteerde deelnemers op bezoek gaan bij musea, culturele instellingen en andere initiatieven op het gebied van beeldende kunst en cultuur.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*