Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 18 augustus 2016
Nederland op Frankfurter Buchmesse
Nederland en Vlaanderen presenteren zich dit jaar als gastland op de Frankfurter Buchmesse, die in oktober plaatsvindt. Gezamenlijk ontwikkelen zij een interdisciplinair programma in verschillende Duitse steden. Het Museum voor Moderne Kunst in Frankfurt presenteert vanaf 17 september een omvangrijke solotentoonstelling van Fiona Tan. Kunsthistoricus Roos van der Lint stelt een tafel samen met bijzondere kunst- en kunstenaarsboeken. Het Mondriaan Fonds draagt op diverse manieren bij aan de presentaties.
Lees meer...
Aankoop brieven James Lee Byars
James Lee Byars_2
Museum Boijmans Van Beuningen heeft de complete correspondentie verworven van de Amerikaanse kunstenaar James Lee Byars aan de Vlaamse museumdirecteur Flor Bex. De correspondentie laat zien dat Byars ook van zijn correspondentie kunst maakte. Door de aankoop blijft de collectie bijeen en is deze voor iedereen toegankelijk. Het Mondriaan Fonds kende hiervoor een bijdrage toe.
Lees meer...
Goed advies is goud waard
Rothuizen M vraagteken
Birgit Donker schreef haar nieuwste blog over het belang van adviseurs voor het Mondriaan Fonds: ‘Ze zijn ons kompas. Of nee, onze goudweegschaal.' Op dit moment kunnen sollicitaties voor de jaarlijkse open vacatures voor adviseurs worden ingezonden. De deadline is 16 september.
Lees meer...
Get a Grant Events
Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren dit jaar gezamenlijk vier voorlichtingsbijeenkomsten over subsidiemogelijkheden voor recent afgestudeerde kunstenaars, ontwerpers en makers. Deze bijeenkomsten vinden plaats in Rotterdam (22 september), Enschede (29 september), Eindhoven (27 oktober) en Maastricht (15 december).
Lees meer...
Open Huis op 8 september
Open Huis Mondriaan Fonds
Het Mondriaan Fonds organiseert vier keer per jaar een informatiemiddag om iedereen op weg te helpen in het aanbod van bijdragemogelijkheden. De eerstkomende vindt plaats op 8 september van 15 tot 17 uur. Tijdens het open huis is er volop gelegenheid vragen te stellen aan medewerkers. Verder vertelt curator Hinde Haest over het vormgeven van een aanvraag en geeft adviseur Katja Weitering een presentatie over de beoordeling.
Lees meer...
Septemberdeadlines
September is een maand met vele deadlines. Zo kan worden aangevraagd door beeldend kunstenaars (voor gastateliers en publicaties), bemiddelaars (projectinvestering, gastateliers en Prijs voor de Jonge Kunstkritiek), uitgevers (publicaties), presentatie-instellingen (meerjarenprogramma’s), musea en overige erfgoedinstellingen (samenwerking musea, meerjarenprogramma’s en veiligheidszorg) en publieke en private opdrachtgevers (opdrachtgeverschap). Zie de kalender voor het volledige overzicht.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*