Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 2 februari 2015
Prospects & Concepts – een tentoonstelling met randprogramma

herman de vries.
Tijdens Art Rotterdam organiseert het Mondriaan Fonds een tentoonstelling met jong talent. Bezoekers van Prospects & Concepts worden verwelkomd met een videowerk over de transformatie van een feestzaal. Verderop in de tentoonstelling is nieuw werk te zien, kunnen bezoekers zichzelf presenteren als een monumentaal leider of verbazen over de onverwachte dimensies van een flesje cola. Bij de tentoonstelling is een randprogramma met dagelijkse rondleidingen, presentaties en speeddates.
Lees meer...
Tafels. Vlaams – Nederlandse presentatie kunst(enaars)boeken
Tafels. Vlaams – Nederlandse presentatie kunst(enaars)boeken. Ontworpen door Hendrik-Jan Hunneman
Ter gelegenheid van het Nederland-Vlaanderen jaar organiseren het Mondriaan Fonds en het Kunstenpunt (Flanders Arts Institute) tijdens Art Rotterdam een presentatie van tachtig kunstenaarsboeken en bijzondere kunstboeken uit Nederland en Vlaanderen. De selectie is gemaakt door Maaike Lauwaert en Luc Derycke. Op 5 februari om 14.00 uur wordt een expertmeeting georganiseerd over het belang van kunst(enaars)boeken, met Vlaamse en Nederlandse sprekers.
Lees meer...
Curatoren inzending Biënnale Venetië blikken vooruit op ‘to be all ways to be’
herman de vries, 2006 Photo: herman de vries archive.
Ook op donderdag 5 februari van 15:00 tot 15:45 uur blikken Colin Huizing en Cees de Boer vooruit op de Nederlandse inzending voor de 56ste Biënnale van Venetië. Onder de titel ‘to be all ways to be’ toont het Nederlandse paviljoen installaties van herman de vries. Deze lezing maakt deel uit van het lezingenprogramma van Art Rotterdam en zal plaatshebben in de CitizenM-Lounge. Toegang gratis. Voertaal: Engels.
Lees meer...
Kunst kopen met de KunstKoop 

We Like Art @ Art Rotterdam 2014. Foto: Maarten Tromp
Tijdens Art Rotterdam Week kan op vele plaatsen kunst gekocht worden met de KunstKoop. We Like Art organiseert een verkooptentoonstelling met werk onder de 1500 euro, waaronder werk van kunstenaars die ook op Prospects & Concepts te zien zijn. Op Art Rotterdam en Rotterdam Contemporary bieden meer dan 50 galeries de KunstKoop aan. Bij aankopen met de KunstKoop kan het aankoopbedrag in termijnen worden betaald tegen 0 procent rente. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening.
Lees meer...
Buitenlandse curatoren bezoeken Art Rotterdam
Art Rotterdam Curators Programme
Ter gelegenheid van Art Rotterdam nemen 22 buitenlandse curatoren deel aan het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds. Naast Art Rotterdam staan bezoeken aan verschillende musea, verzamelaars en instellingen op het programma. Het programma is samengesteld in samenwerking met Art Rotterdam.
Lees meer...
En verder tijdens Art Rotterdam Week…
Edwin van der Heide, Fog Sound Environment III, in opdracht van DordtYart
Tijdens Art Rotterdam Week bruist het in Rotterdam van de tentoonstellingen en activiteiten die vaak mede met een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand zijn gekomen. Het gaat zowel om activiteiten van presentatie-instellingen en musea als die van kunstenaars die werk tonen op de beurs of daar buiten.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*