Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 20 mei 2016
Wendelien van Oldenborgh naar Biënnale van Venetië
Wendelien van Oldenborgh, Supposing I love you. And you also love me, 2011. Architectural setting with bench and projection: Montage of still images with dialogue, English subtitles, 13 minutes.Wendelien van Oldenborgh is represented by Wilfried Lentz Rotterdam
Vanochtend is bekendgemaakt dat de presentatie ‘Cinema Olanda’ van beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh (1962) en curator Lucy Cotter (1973) door het Mondriaan Fonds is uitgeroepen tot Nederlandse inzending voor de 57ste editie van de Biënnale van Venetië, die in 2017 zal plaatsvinden. Hiermee volgt het Mondriaan Fonds het advies van een jury die uit vijf voorstellen het plan van Wendelien van Oldenborgh en Lucy Cotter koos.
Lees meer...
Nederlands trots voor Venetië
Nederlands Paviljoen. Foto: Judith Jockel
De Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië vormt een belangrijk onderdeel van het geld dat het Mondriaan Fonds van OCW ontvangt voor internationalisering, aldus Birgit Donker in haar nieuwste blog. Waar dit toe leidt, is onder andere iedere twee jaar te zien ter plekke in Venetië en daarnaast in de internationale en de Nederlandse media. De Franse krant Le Monde schreef vorig jaar naar aanleiding van de expositie van herman de vries over diens ‘elegante lofdicht van stenen, planten, Damascus rozen en puur water’. ‘Nederlands trots in Venetië’ kopte intussen de Telegraaf.
Lees meer...
Reactie Mondriaan Fonds op advies Raad voor Cultuur
Het Mondriaan Fonds heeft met belangstelling kennis genomen van het advies van de Raad voor Cultuur over de Culturele Basisinfrastructuur (BIS) 2017-2020 en kijkt uit naar het besluit dat minister Bussemaker van OCW op basis hiervan zal nemen. In het advies constateert de Raad dat de BIS slechts een beperkte afspiegeling is van wat Nederland nodig heeft. Dat sluit aan bij wat het Mondriaan Fonds doet en voorstaat: het draagt bij aan een kwalitatief hoogstaand, rijk en divers veld van beeldende kunst en cultureel erfgoed naast de BIS. Voor het fonds heeft het voorgestelde advies met name gevolgen voor de presentatie-instellingen, waarvoor de budgetten sterk onder druk staan.
Lees meer...
Open Huis voor Beeldende Kunst en Cultureel Erfgoed
Open Huis Mondriaan Fonds
Het Mondriaan Fonds organiseert op 23 juni opnieuw een Open Huis, een speciale informatiemiddag om iedereen op weg te helpen in het aanbod van bijdragemogelijkheden. Het Open Huis begint om 15 uur met presentaties door een adviseur van het Mondriaan Fonds en beeldend kunstenaar Henk Wildschut. Daarna is er tot 17 uur gelegenheid vragen te stellen aan de medewerkers van het Mondriaan Fonds en Fonds Kwadraat.
Lees meer...
Open oproep Digitaal Erfgoed Zichtbaar
Open oproep Digitaal Erfgoed Zichtbaar
Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft een open oproep uitgezet voor projecten die het gebruik van digitaal erfgoed via nieuwe kanalen en platforms buiten de erfgoedsector bevorderen. Doel is de rijkdom van het openbaar erfgoed in Nederland zichtbaar te maken voor een breed en deels nieuw publiek. Het Mondriaan Fonds draagt bij aan de oproep in het kader van de pilotprojecten, stimuleringsprogramma’s voor innovatie die een aanjagend en agenderend karakter hebben. Plannen kunnen worden ingediend tot en met 11 juni.
Lees meer...
Mondriaan Fonds draagt bij aan bewezen talent
Foto van Utrecht 2016 door Hans Wilschut
De Werkbijdrage Bewezen Talent, voor kunstenaars met een beroepspraktijk van minstens zes jaar, kan worden gebruikt voor alles wat verband houdt met de ontwikkeling van nieuw werk. Op dit moment tonen onder meer Het Centraal Museum in Utrecht en Het Fries Museum in Leeuwarden werk dat met behulp van deze bijdrage werd gerealiseerd. Het Centraal Museum presenteert tot en met 21 augustus vier panorama’s vanaf de Utrechtse Domtoren van Hans Wilschut. In het Fries Museum is tot en met 6 juni een fotoserie over de koe in het Nederlandse landschap van Hans van der Meer te zien.
Lees meer...
Aanvraagronden bijdragen meerjarenprogramma’s
Schetsontwerp 'Van Stein tot Stonehenge' van Stichting Erfgoed Stein
Presentatie-instellingen, musea en overige erfgoedinstellingen kunnen op dit moment aanvragen indienen voor hun meerjarenprogramma’s. Het Mondriaan Fonds biedt een tweetal bijdragemogelijkheden die kunnen worden aangevraagd voor een serie van inhoudelijk samenhangende activiteiten gericht op presentatie, experiment, opinie en debat, zoals tentoonstellingen, discussiebijeenkomsten en lezingen. De eerstvolgende deadline voor presentatie-instellingen is 2 september, voor musea en overige erfgoedinstellingen is deze 16 september.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*