Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 21 mei 2015
Recente toekenningen voor duurzaam verbeteren veiligheidszorg
Binnenplaats van Museum Catharijneconvent
Onlangs ontvingen het Amsterdam Museum en de Vereniging van Beheerders van Monumentale Kerkgebouwen in Nederland (VBMK) een Bijdrage Veiligheidszorg. Het Amsterdam Museum gaat het personeel trainen op het gebied van veiligheidszorg en zal de kennis hierover delen met Ons’ Lieve Heer op Solder en het Bijbels Museum. Het VBMK zal samen met Museum Catharijneconvent en verschillende bisdommen een handleiding veiligheidszorg schrijven. De volgende aanvraagronde sluit op 3 juli 2015.
Lees meer...
Gehonoreerde plannen Opdrachtgeverschap
Schets lichtkunstwerk 'Juicy Lights' van Titia Ex.
Onlangs zijn tien projecten gehonoreerd waarbij opdrachtgevers samenwerken met beeldend kunstenaars onder wie Scarlett Hooft Graafland, Koos Breukel, Titia Ex, Oscar Abraham Pabón Morales, Jeroen Kooijmans, Erik Odijk, Ola Lanko, Anne de Vries en Atelier van Lieshout. De Bijdrage Opdrachtgeverschap is gericht op publieke én private opdrachtgevers die openbaar toegankelijke beeldende kunstprojecten willen realiseren. De eerstvolgende aanvraagronde sluit op 4 september.
Lees meer...
Koop met de KunstKoop op de KunstRai en Amsterdam Art Fair
Van 27 tot en met 31 mei kan op de KunstRai en bij Amsterdam Art Fair bij het merendeel van de galeries met de KunstKoop kunst gekocht worden. Met deze regeling kunnen kunstkopers kunst op afbetaling kopen tegen 0 procent rente. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening.
Lees meer...
Reacties op Nederlandse inzending Biënnale van Venetië
herman de vries op het eiland Lazzaretto Veccio. Foto: Judith Jockel
Sinds de opening van het Nederlands paviljoen op 6 mei door minister Bussemaker krijgt de presentatie ‘to be all ways to be’ van herman de vries en curatoren Colin Huizing en Cees de Boer veel aandacht. Zowel in de Nederlandse als buitenlandse pers is een stroom aan artikelen verschenen. Ook op televisie wordt aandacht besteed aan de Nederlandse inzending; Avrotros Kunstuur zond op 17 mei een biënnale special uit en ook de Duitse zenders ZDF en ARD toonden specials over herman de vries.
Lees meer...
Aankomende aanvraagronden
12 juni: Bijdrage Samenwerking Musea voor duurzame samenwerkingen tussen musea en/of andere maatschappelijke partijen. 10 juli: Bijdrage Vrije Praktijkverdieping voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars. 10 juli: Assistentiebijdrage voor mid-career kunstenaars die door de samenwerking met een jongere kunstenaar hun praktijk willen verdiepen. 31 juli: Bijdrage Collectieprogramma's voor de collecties van beeldende kunst en vormgeving na 1945 van Nederlandse kunstmusea.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*