Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 22 februari 2016
Beleidsplan Mondriaan Fonds 2017-2020
Knipsel1
Het Mondriaan Fonds presenteert zijn beleidsplan voor de periode 2017-2020. Uitgangspunt is dat kunst en erfgoed van onschatbare waarde zijn als vrijhavens van de verbeelding. Het fonds wil die vrijhavens verder versterken en verdiepen en als katalysator de dynamiek in de sector bevorderen. Ontwikkeling en verbinding zijn de accenten in het nieuwe beleid.
Lees meer...
Avrotros Kunstuur over opdrachtgeverschap
Hertog Nadler en Ram Katzir, Portal, 2016.
Door het hele land zijn beeldende kunstprojecten te zien die met een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand zijn gekomen uit samenwerkingen tussen kunstenaars en opdrachtgevers, zoals musea, kerken, zorginstellingen, gemeenten en particulieren. Avrotros Kunstuur zendt op 28 februari om 17.40 uur een item uit over opdrachtgeverschap, waarin vier van deze projecten worden belicht. De eerstvolgende deadline voor opdrachtgeverschap is 26 februari.
Lees meer...
Yun Cheagab te gast in bezoekersprogramma
Yun Cheagab
Van 22 tot en met 26 februari is Yun Cheagab, directeur van het How Art Museum in Shanghai en artistiek directeur van de Busan Biennale 2016, te gast in het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds. In dit programma worden buitenlandse gasten uitgenodigd zich te oriënteren op de actuele ontwikkelingen in de kunst in Nederland.
Lees meer...
Presentatie Aanwinsten
Cover publicatie Aanwinsten
Op 3 maart wordt in aanwezigheid van Kamerlid Alexander Pechtold Aanwinsten gepresenteerd, een geïllustreerd boek en een website over alle museale aankopen die met een bijdrage van het Mondriaan Fonds vanaf 1994 tot nu hebben plaatsgevonden – van Uiver tot videowerken van Hito Steyerl. De presentatie vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur in het Gemeentemuseum Den Haag. De publicatie is daarna te bestellen bij het Mondriaan Fonds.
Lees meer...
Gastateliers aangeboden
Acht Tijdelijke Binnenlandateliers aangeboden
Het Mondriaan Fonds biedt verschillende gastateliers aan om de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en/of bemiddelaars in binnen- en buitenland te stimuleren: van Den Dolder tot New York. De deadline voor een aanvraag voor een werkperiode in een tijdelijk binnenlandatelier is 26 februari. Voor negen buitenlandateliers is de deadline 15 april.
Lees meer...
Aanvraagronde Bijdrage Veiligheidszorg
Musea, kerken, archieven en kunsthallen die regelmatig objecten van landelijk belang tonen, kunnen een aanvraag indienen voor het duurzaam verbeteren van de veiligheidszorg van publiek, personeel, collectie en gebouw. De bijdrage is voor initiatieven waarbij de nadruk ligt op deskundigheidsbevordering en professionalisering van de veiligheidszorg. De eerstvolgende deadline is 4 maart.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*