Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 22 januari 2015
Gehonoreerde plannen opdrachtgevers en kunstenaars
Ram Katzir, Hertog Nadler, schets voor kunstroute in opdracht van Gemeente Zwolle
Vijf aanvragen voor een Werkbijdrage Bewezen Talent + Opdrachtgever zijn onlangs gehonoreerd. Met deze bijdrage, die sinds vorig jaar bestaat, kunnen instellingen en andere opdrachtgevers een langdurige samenwerking aangaan met een ervaren kunstenaar. Dit keer werden plannen van een TBS kliniek, een dansgezelschap, 2 presentatie-instellingen en 1 museum gehonoreerd. Ook vanuit de Bijdrage Opdrachtgeverschap, voor openbaar toegankelijke kunstprojecten, zijn 14 projecten gehonoreerd waarbij opdrachtgevers samenwerken met in totaal 30 beeldend kunstenaars.
Lees meer...
Op weg naar de 56ste Biënnale van Venetië
herman de vries, steigerwald cosmology, 2010 ca. 550 x 550 x 50 cm Photo: herman de vries archive
Nadat het Mondriaan Fonds afgelopen zomer de presentatie 'to be all ways to be' van beeldend kunstenaar herman de vries en curatoren Colin Huizing en Cees de Boer uitriep tot Nederlandse inzending van de Biënnale van Venetië, zijn de voorbereidingen in volle gang. Het Rietveldpaviljoen wordt gevuld met installaties, waar onder het nieuwe werk 'giornale di venezia'. Ook kan het publiek straks kennismaken met het sanctuarium 'natura mater' op Lazzaretto Vecchio, het voormalige ‘pesteiland’ bij Venetië.
Lees meer...
KunstKoop in 125 galeries verspreid over Nederland
KunstKoop
In 125 galeries kunnen particulieren de komende twee jaar kunst op afbetaling kopen zonder rente te betalen met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds. De rente wordt vergoed door het fonds. Met de KunstKoop wil het Mondriaan Fonds de particuliere kunstmarkt versterken en de verkoop van hedendaagse beeldende kunst stimuleren.
Lees meer...
Rapport visitatiecommissie cultuurfondsen
rapport visitatiecommissie
In opdracht van het ministerie van OCW deed een visitatiecommissie onderzoek naar het beleid en de dagelijkse praktijk van de zes rijks cultuurfondsen. Het algemene oordeel van de commissie is positief: “Ieder fonds geeft binnen de door het ministerie gestelde kaders op geheel eigen wijze vorm aan de interne organisatie, aan beleid, procedures, regelingen en het beoordelen van aanvragen.”
Lees meer...
Blog Birgit Donker
Allard Pierson Museum, foto: Monique Kooijmans
Op 29 januari gaat in het Allard Pierson Museum het tijdelijke Pop-Up Museum van start, waar ‘verborgen collectie-onderdelen’ uit tien musea te zien zullen zijn. Deze samenwerking van tien musea en De Wereld Draait Door kreeg een Bijdrage Samenwerking Musea van het fonds. Naar aanleiding van de bijzondere expositie en ter gelegenheid van het één-jarig bestaan van de regelingenzoeker blogt Birgit Donker over de verschillende geldstromen van het Mondriaan Fonds. Hoe de investering van het Mondriaan Fonds aan dit project niet ten koste gaat van bijvoorbeeld werkbijdrages voor kunstenaars.
Lees meer...
Informatiebijeenkomst in Maastricht
Marres en de Maastricht Academy for Fine Arts and Designs organiseren op 28 januari tussen 19:00 en 21:30u een informatie avond over subsidiemogelijkheden voor kunstenaars en vormgevers. Naast het Mondriaan Fonds zijn ook het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Materiaalfonds en het Belgische BAMart aanwezig om studenten, kunstenaars, vormgevers en curatoren te informeren over de verschillende bijdragemogelijkheden.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*