Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 25 januari 2016
Michiel van Veen en Folkert de Jong openen Prospects & Concepts
banner Prospects Concepts
Op 10 februari om 18.30 uur openen Kamerlid Michiel van Veen (VVD) en beeldend kunstenaar Folkert de Jong de starterstentoonstelling Prospects & Concepts die tot en met 14 februari plaatsheeft tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Op de tentoonstelling is werk te zien van 54 beeldend kunstenaars die in 2014 een Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds ontvingen. Bij de tentoonstelling wordt een uitgebreid randprogramma georganiseerd.
Lees meer...
Bijdrage Kunstbeurzen verhoogd
Artbasel.jpg
Het Mondriaan Fonds heeft de maximale hoogte van de bijdrage voor deelname aan internationale kunstbeurzen verhoogd. Galeries die kunstenaars uit Nederland tonen kunnen nu maximaal 4.500 euro ontvangen als tegemoetkoming voor de standhuur. Hiermee speelt het fonds in op een vraag uit het veld, die voortkomt uit de stijgende kosten voor de beurzen.
Lees meer...
Lancering Literatuurmuseum
literatuurmuseum.nl
Op 28 januari is de lancering van het Literatuurmuseum, een nieuw online literair platform met verhalen uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis. Het platform ontsluit de collectie van het Letterkundig Museum en toont het door Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis verrichte onderzoek naar de collectie. Bezoekers van het platform kunnen actief deelnemen aan het onderzoek door middel van crowdsourcing. Het Mondriaan Fonds draagt bij met een Bijdrage Samenwerking Musea.
Lees meer...
Gehonoreerde plannen opdrachtgevers en kunstenaars
Geert Mul, Conceptschets Maastunnelproject voor Charlois Speciaal, 2016
Onlangs zijn zeventien projecten gehonoreerd waarbij opdrachtgevers samenwerken met beeldend kunstenaars. Van een interactief geluidswerk in de Openbare Bibliotheek Amsterdam tot een bronzen sculptuur in het historische centrum van Oranjestad op Aruba. Afgelopen zaterdag werd de video-installatie en kunstroute Portal van Ram Katzir en Hertog Nadler geopend die in opdracht van Gemeente Zwolle werd gemaakt.
Lees meer...
Open call curator Biënnale
1527_1_rietveldpaviljoen
Nog tot en met 31 januari kunnen curatoren een globaal plan (maximaal 2 A4) insturen voor de 57ste editie van de Biënnale van Venetië in 2017. Uit de ingezonden plannen kiest een jury volgend jaar de Nederlandse inzending.
Lees meer...
Mondriaan Fonds en IFFR
Fiona Tan, Nellie, 2013, video installation (loop 3 min. 9 sec.)
Het International Film Festival Rotterdam 2016 staat voor de deur. Tijdens het festival gaan twee films in première die een bijdrage van het Mondriaan Fonds hebben ontvangen. History’s Future, het speelfilmdebuut van kunstenaar en filmmaker Fiona Tan, werd mede mogelijk gemaakt door De Verbeelding. Kaweh Modiri realiseerde met behulp van een werkbijdrage en een projectinvestering de film Bodkin Ras.
Lees meer...
Ruim 3.400 bezoekers voor de Prix de Rome
vlnr: Foundland, Hedwig Houben, Christian Nyampeta en Magali Reus. Foto’s: Daniel Nicolas
De tentoonstelling van de Prix de Rome in de Appel arts centre in Amsterdam trok in drie maanden ruim 3.400 bezoekers. Ook ontving de tentoonstelling met werk van de vier genomineerden veel aandacht in landelijke kranten en (kunst)tijdschriften, zoals Telegraaf, NRC Handelsblad, Parool, de Volkskrant, Metropolis M, Mister Motley en de Groene Amsterdammer.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*