Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 26 februari 2015
Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen: nu ook voor haalbaarheidsonderzoek
Musea en andere erfgoedinstellingen kunnen tot 20 maart een aanvraag indienen voor een Bijdrage Meerjarenprogramma’s. Nieuw is dat deze bijdrage ook kan worden aangevraagd voor de ontwikkeling van visie en concepten voor bovengenoemde programma’s, in de vorm van een haalbaarheidsonderzoek. Daarbij kan worden gedacht aan: het inhuren van specifieke expertise die leidt tot een beter plan op voornoemde gebieden of het onderzoeken van best practices.
Lees meer...
Aanvraagronde Buitenlandateliers
Foto: Esther Kokmeijer
De nieuwe aanvraagronde voor buitenlandateliers is van start gegaan. Beeldend kunstenaars en bemiddelaars kunnen zich tot 1 mei aanmelden voor een werkperiode bij Arts Initiative Tokyo, A-I-R Laboratory in Warschau, Capacete in Rio de Janeiro, AIR Berlin Alexanderplatz, Wiels in Brussel, Projectstudio China, ISCP in New York, Instituto Buena Bista in Curaçao en CCS Bard in Annandale-on-Hudson.
Lees meer...
2 april Open Huis beeldende kunst en erfgoed
Regelingenzoeker van het Mondriaan Fonds. Jan Rothuizen
Op 2 april opent het Mondriaan Fonds zijn deuren aan de Brouwersgracht 276 voor een informatiemiddag om kunstenaars, bemiddelaars, opdrachtgevers en medewerkers van instellingen verder te wijzen in het aanbod van mogelijkheden. Na een presentatie door commissieleden beeldende kunst en erfgoed is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan medewerkers van het fonds. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de bijdragen die recent zijn gelanceerd.
Lees meer...
Bezoekersprogramma maart
Franziska Zolyom & Franziska Nori
Begin maart brengen drie buitenlandse curatoren een bezoek aan Nederland in het kader van het internationale bezoekersprogramma. Van 4 tot 7 maart brengt Niels Van Tomme (curator Bucharest Biennale 2016) een bezoek aan Nederland. Van 9 tot 13 maart zijn dat Franziska Zólyom (directeur Galerie für Zeitgenössische Kunst Leipzig) en Franziska Nori (directeur Frankfurter Kunstverein). Franziska Zólyom zal op 10 maart een lezing geven bij het Piet Zwart Instituut in Rotterdam.
Lees meer...
Beperkt aantal kaarten voor openingsdagen Biënnale van Venetië
De openingsdagen van de 56ste Biënnale van Venetië zijn op 6, 7 en 8 mei 2015. De presentatie ‘to be all ways to be’ van beeldend kunstenaar herman de vries en curatoren Colin Huizing en Cees de Boer is door het Mondriaan Fonds uitgeroepen tot Nederlandse inzending. De opening van het Nederlands paviljoen is op 6 mei om 12 uur. Professioneel betrokkenen uit de kunstwereld kunnen via de website een verzoek indienen om een toegangskaart voor de openingsdagen.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*