Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 26 maart 2015
Open Oproep Oriëntatiereis 2015 naar Chili en Colombia
Foto: Santiago, Chile. Cerro San Cristóbal. Foto: ©danorbit. (flickr)
Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis voor beeldend kunstenaar en bemiddelaars uit de beeldende kunst naar buitenlandse regio’s die in opkomst zijn en interessante ontdekkingskansen bieden. Van 20 september t/m 4 oktober 2015 is het reisdoel Chili en Colombia. Belangstellenden kunnen zich tot vrijdag 1 mei aanmelden.
Lees meer...
Debat Hedendaagse kunstwereld in Zuid-Korea en Japan
Reisgezelschap Oriëntatiereis 2014
Als spin-off van de Oriëntatiereis 2014 organiseert het Mondriaan Fonds, in nauwe samenwerking met Heden en Nest (Den Haag) een publieke presentatie over de hedendaagse kunstwereld in Zuid-Korea en Japan. Acht Zuid-Koreaanse en Japanse curatoren bespreken het landschap van de beeldende kunst in hun land of stad, en de invloed die dit heeft op de institutionele modellen waar ze mee werken.
Lees meer...
De oogst van 2014
cover jaarverslag 2014
Het jaarverslag van het Mondriaan Fonds is verschenen, in gedrukte vorm en online. Voor het fonds was 2014 in de eerste plaats een jaar waarin het volop bijdroeg aan waardevolle projecten op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed, waarbij het aantal aanvragen en toekenningen significant steeg ten opzichte van het jaar ervoor. Aan de hand van vele voorbeelden wordt teruggeblikt.
Lees meer...
Open Huis Beeldende Kunst en Erfgoed op 2 april
Regelingenzoeker van het Mondriaan Fonds. Jan Rothuizen
Op donderdag 2 april van 15 tot 18 uur organiseert het Mondriaan Fonds een Open Huis voor kunstenaars, bemiddelaars, opdrachtgevers en medewerkers van musea, erfgoed- en presentatie-instellingen. Onze medewerkers staan klaar om u te informeren over welke bijdrage het beste bij uw plannen past of over de nieuwe mogelijkheden zoals de assistentiebijdrage voor kunstenaars, de publicatiesubsidies of de mogelijkheden een bijdrage aan te vragen voor een haalbaarheidsonderzoek.
Lees meer...
Aanvraagrondes samenwerking instellingen
Jan Hendrik Weissenbruch, De Trekvliet, 1870, olieverf op doek, 94,9 x 128,7 cm, Gemeentemuseum Den Haag
Op 10 april sluit de aanvraagronde voor de Bijdrage Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen. Erfgoedinstellingen die willen samenwerken met buitenlandse instellingen in onderzoeksprojecten op gezamenlijke collectiegebieden kunnen aanvragen. De eerstvolgende aanvraagronde voor een Bijdrage Samenwerking Museum is op 17 april. Musea met plannen voor duurzame samenwerkingen tussen musea en/of andere maatschappelijke partijen kunnen hiervoor aanvragen. Haalbaarheidsonderzoeken komen voor beide bijdragen in aanmerking.
Lees meer...
Op weg naar de 56ste Biënnale van Venetië
Flyer herman de vries, to be all ways to be,  9 mei - 22 november 2015, 56ste Biënnale van Venetië
Vorig jaar werd de presentatie 'to be all ways to be' van herman de vries en de curatoren Colin Huizing en Cees de Boer uitgeroepen tot Nederlandse inzending voor de 56ste editie van de Biënnale van Venetië. De afgelopen maanden is achter de schermen volop gewerkt aan de presentatie. Op 6 mei om 12 uur opent het Rietveldpaviljoen zijn deuren.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*