Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 27 augustus 2015
73 opdrachten gerealiseerd met Bijdrage Opdrachtgeverschap
Hertog Nadler en Ram Katzir, Portal, een kunstroute in Zwolle, 2015
Het Mondriaan Fonds heeft de onderzoeksresultaten bekend gemaakt van de evaluatie van de Bijdrage Opdrachtgeverschap. Uit dit onderzoek blijkt dat het aantal gehonoreerde opdrachten de verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen en dat de regeling extra middelen genereert voor de beeldende kunst. Tot en met juni 2015 is aan 73 opdrachten bijgedragen met uiteenlopende opdrachtgevers. Inmiddels is aan een van de aanbevelingen uit dit rapport gevolg gegeven: opdrachtgevers buiten de cultuursector hebben de mogelijkheid een ontwikkelbijdrage aan te vragen.
Lees meer...
Adviseurs gezocht
adviseurs vacature
Er kan nog tot en met 18 september gesolliciteerd worden voor de vacature adviseurs beeldende kunst en cultureel erfgoed. Adviseurs beoordelen de aanvragen die binnenkomen bij het Mondriaan Fonds en adviseren hierover het bestuur.
Lees meer...
Folkert de Jong ontvangt kamerlid tijdens werkbezoek
Folkert de Jong geeft rondleiding aan VVD woordvoerder cultuur Michiel van Veen
Op 24 augustus heeft kunstenaar Folkert de Jong VVD-politicus Michiel van Veen, woordvoerder cultuur, rondgeleid in Bronsgieterij Kemner in Cuijk, waar momenteel werk van De Jong wordt gerealiseerd. Tijdens dit werkbezoek kon De Jong vertellen over zijn kunstenaarspraktijk. Het bezoek was een initiatief van BKNL (Beeldende Kunst Nederland) en bedoeld om meer licht te laten schijnen op het artistieke proces, op de kunstenaar als ondernemer en op het belang van bijdragen van het Mondriaan Fonds op specifieke momenten in de carrière van een kunstenaar.
Lees meer...
Aanvraagrondes samenwerking instellingen
Joachim Wtewael, Mars, Venus en Cupido (detail), ca. 1610. Stichting P. en N. de Boer, Amsterdam
In oktober zijn twee aanvraagrondes voor instellingen die willen samenwerken. Musea met plannen voor duurzame samenwerkingen tussen musea en/of andere maatschappelijke partijen kunnen aanvragen voor een Bijdrage Samenwerking Musea. Nederlandse erfgoedinstellingen die willen samenwerken met buitenlandse instellingen in onderzoeksprojecten op gezamenlijke collectiegebieden kunnen een Bijdrage Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen aanvragen.
Lees meer...
Verschillende artist-in-residencies aangeboden
verschillende AiR's van het Mondriaan Fonds
In september en oktober staan verschillende aanvraagronden open voor werkperiodes in binnen- en buitenland, te weten in de steden Hamminkeln, Seoul, Beiroet, Johannesburg, Tirana, Londen, Calcutta, New Orleans, Annandale-on-Hudson, Berlijn, Parijs, Moengo, Yogyakarta en Den Helder.
Lees meer...
Nieuw cultureel seizoen van start
Kunsthuis SYB – Sfear fan Ynset
Dit weekend gaat het nieuwe culturele seizoen in Amsterdam van start. Onder de vele tentoonstellingen, manifestaties en andere projecten die gaan plaatsvinden, bevinden zich veel activiteiten die mede mogelijk werden gemaakt met een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Zo presenteert het Stadsarchief Amsterdam de tentoonstelling 'Tussen Ziek en Beter', Kunsthuis SYB de eerste editie van een triënnale in Beetsterzwaag en toont Park Vliegbasis Soesterberg nieuwe en bestaande kunstwerken waaronder 'Reconstruction 0' dat Anno Dijkstra in opdracht heeft gerealiseerd.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*