Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 27 november 2014
Ruim 1 miljoen euro voor meerjarenprogramma’s erfgoedinstellingen
Universiteitsmuseum, SummerschoolJunior 2013, Lize Kraan
Het Mondriaan Fonds kent ruim 1,1 miljoen euro toe aan de programma’s van negen musea en overige erfgoedinstellingen. Deze instellingen krijgen een bijdrage voor een serie van inhoudelijk samenhangende activiteiten die zich richten op presentatie, experiment, opinie en debat. De volgende deadline is 20 maart.
Lees meer...
Inventarisatie praktijk kunstenaarshonorarium
Om zicht te krijgen op de praktijk van kunstenaarshonoraria in Nederland is in opdracht van Beeldende Kunst Nederland (BKNL) onderzoek gedaan onder kunstinstellingen en beeldend kunstenaars naar honoraria voor kunstenaars bij tentoonstellingen zonder verkoopdoel. Daarmee is een eerste informatieve inventarisatie van de Nederlandse praktijk verkregen.
Lees meer...
Amsterdam Art Weekend en Mondriaan Fonds
Amsterdam Art Weekend 27-30 november 2014
Tot en met 30 november vindt Amsterdam Art Weekend plaats. Tijdens galerietours wordt aandacht besteed aan het kopen van kunst met de KunstKoop. De Rijksakademie en De Ateliers houden open huis en stellen het publiek in staat kennis te maken met onder meer 24 kunstenaars die daar werken met een Beurs Praktijkverdieping Postacademische Instellingen. Binnen het bezoekersprogramma zijn de curatoren Nicola Setari, Raphael Gygax, Holger Kube Ventura en Marco Rosso uitgenodigd om dit evenement bij te wonen.
Lees meer...
Cultureel reisprogramma Mijn Stad voor RTL4
RTL4 over het ‘ferhaal fan Fryslân’ van het Fries Museum
Vanaf zondag 7 december zendt RTL4 wekelijks een cultureel reisprogramma uit over zeven steden in Nederland. Het Mondriaan Fonds draagt hieraan bij in de vorm van een item over een activiteit of project gerelateerd aan een van zijn bijdragemogelijkheden. Het is een nieuwe gelegenheid om kunst en erfgoed zichtbaar te maken onder een brede doelgroep. In de eerste aflevering de tentoonstelling ‘ferhaal fan Fryslân’ in het Fries Museum in Leeuwarden.
Lees meer...
Deelnemers Prospects & Concepts bekend
Inge Meijer, Facade (werktitel), videostill, 2014
Net als vorig jaar presenteert het Mondriaan Fonds tijdens Art Rotterdam begin februari 2015 jong talent in de tentoonstelling Prospects & Concepts. De deelnemende kunstenaars zijn Fleur van Dodewaard, Jonathan van Doornum, Kevin Gallagher, Jan Hoek, Folke Janssen, Guy Königstein, Omar Koubaa, Lennart Lahuis, Jenny Lindblom, Inge Meijer, Snejanka Mihaylova, Emma van der Put en Lotte Reimann.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*