Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 27 oktober 2016
Lenen voor de goede zaak
In de blog ‘Lenen voor de goede zaak’ schrijft Birgit Donker over de mogelijkheid voor kunstenaars om een rentevrije lening aan te vragen bij Fonds Kwadraat. Hadassah Emmerich en Thomas Manneke bijvoorbeeld, hebben een bijdrage van het Mondriaan Fonds gecombineerd met een lening en konden zo een impuls geven aan hun beroepspraktijk. De aanvraagronde voor rentevrije leningen bij Fonds Kwadraat sluit op 18 november.
Lees meer...
Oriëntatiereis naar Iran en Armenië van start
Yerevan, Armenië. Foto: Haco de Ridder.
Aanstaande zondag vertrekken zeventien kunstenaars en bemiddelaars uit Nederland, België, Denemarken en Zwitserland naar Iran (Tehran en Isfahan) en Armenië (Yerevan en Gyumri) voor de oriëntatiereis die het Mondriaan Fonds samen met buitenlandse partners organiseert. Tot en met 12 november bezoeken zij diverse kunstinstellingen, curatoren en kunstenaars in verschillende steden. Hun ervaringen zijn van dag tot dag te volgen via een blog.
Lees meer...
Avrotros Kunstuur over opdrachtgeverschap
Door het hele land zijn kunstprojecten te zien die met een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand zijn gekomen uit samenwerkingen tussen kunstenaars en opdrachtgevers, zoals musea, kerken, zorginstellingen, gemeenten en particulieren. Kunstuur toont op zondag 30 oktober om 17:40 uur NPO2 vier kunstprojecten op uitzonderlijke plekken en spreekt opdrachtgevers en kunstenaars.
Lees meer...
Uitreiking Prijs Jong MonumentenTalent
Op 10 november wordt tijdens het Nationale Monumentencongres de Jong MonumentenTalent prijs uitgereikt. Voor het derde jaar worden talenten in de erfgoedsector in de schijnwerpers gezet. De winnaar krijgt een gepersonaliseerd ontwikkeltraject aangeboden om zich verder te ontwikkelen in de erfgoedsector. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verzorgt de uitvoering van de stimuleringsprijs in opdracht van de minister van OCW. Het ontwikkeltraject wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.
Lees meer...
Renzo Martens beeldbepaler in De Balie
Debatcentrum De Balie presenteert in samenwerking met het Mondriaan Fonds de serie Beeldbepalers waarin vooraanstaande kunstenaars een avond lang de gelegenheid krijgen De Balie als laboratorium te gebruiken. Op 19 november om 16:00 uur is het de beurt aan Renzo Martens. Martens neemt het publiek mee in zijn project Lusanga Research Centre on Art and Economic Inequality in de Democratische Republiek Congo. Deze editie is tevens een IDFA Special.
Lees meer...
Toegekende bijdragen praktijkverdieping
Onlangs ontvingen tien kunstenaars en bemiddelaars een Bijdrage Vrije Praktijkverdieping. Dit zijn: Itamar Gilboa, Sarah Grothus, Susanna Inglada, Ad de Jong, Bas Ketelaars, Lizzy van Leeuwen, Imara Limon, Michiel Morel, Laurens Otto en Diana Scherer. De bijdrage kan aangevraagd worden voor artistiek onderzoek of een andere vorm van praktijkverdieping, voor een leerperiode bij een bedrijf of voor een project of werkperiode in een gastatelier in binnen- of buitenland.
Lees meer...
Aanvraagronde Bijdrage Samenwerking Musea
Canon van Nederland
Musea en andere erfgoedinstellingen die willen samenwerken met een ander museum en/of andere maatschappelijke partijen kunnen een samenwerkingsbijdrage aanvragen. Ook kan worden aangevraagd voor een haalbaarheidsonderzoek naar bijvoorbeeld het inhuren van specifieke expertise die leidt tot een beter plan of het onderzoeken van best practices. De eerstvolgende deadline is vrijdag 11 november. Ervaringen bij samenwerken zijn te vinden op het platform samenwerking musea.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*