Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 29 april 2015
Minister opent 'to be all ways to be'
herman de vries, venetian details, 2015 (detail)
Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent op 6 mei om 14 uur de presentatie 'to be all ways to be', de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië. Dit heeft het ministerie bekendgemaakt. Birgit Donker: “We zijn verheugd dat de minister deze statelijke inzending met herman de vries en de curatoren Colin Huizing en Cees de Boer extra luister wil bijzetten”.
Lees meer...
Aanvraagronde Bijdrage Vrije Praktijkverdieping
Irina Birger
Beeldend kunstenaars en bemiddelaars die hun artistieke ontwikkeling en of cultureel ondernemerschap willen bevorderen kunnen een bijdrage aanvragen voor artistiek onderzoek of een andere vorm van praktijkverdieping. Bijvoorbeeld het uitwerken van een idee of vraagstelling, een onderzoeksperiode in binnen- of buitenland, het reflecteren over een specifieke artistieke ontwikkeling, een leerperiode bij een bedrijf of het doen van onderzoek ter ontsluiting van archiefmateriaal dat relevant is voor hedendaagse beeldende kunst of cultureel erfgoed. Deadline aanvraagronde: 10 juli 2015.
Lees meer...
Shortlist Prix de Rome Beeldende Kunst 2015 bekend
Prix de Rome
Vier beeldend kunstenaars zijn geselecteerd voor de shortlist van de Prix de Rome 2015. Dit zijn: Foundland (Lauren Alexander & Ghalia Elsrakbi), Hedwig Houben, Christian Nyampeta en Magali Reus. Zij worden in de gelegenheid gesteld nieuw werk uit te voeren, dat vanaf 21 november wordt tentoongesteld bij de Appel arts centre. Op basis van het nieuwe werk zal een internationale jury medio december de winnaar bekend maken.
Lees meer...
Resultaten Open Oproep Crossovers Beeldende Kunst en Creatieve Industrie
Bijzondere Projecten - Open Oproep Crossovers
De belangstelling voor de Open Oproep van het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie waarin beeldend kunstenaars, ontwerpers, bemiddelaars en instellingen werden opgeroepen voorstellen in te sturen die betrekking hebben op het grensgebied van de disciplines beeldende kunst en vormgeving, architectuur of e-cultuur was groot. Van de 139 binnen gekomen voorstellen zijn negen projecten gehonoreerd.
Lees meer...
Aanvraagronde collectieprogramma’s kunstmusea
Brandon Ballengée, Touch of Light in the foggy Night that reverberates the Desire calls Death, Madness, Motionless… Voluptuousness rounded in an arch bombed…, 2010-2011. Collectie Museum het Domein, Sittard
Het Mondriaan Fonds draagt bij aan aankopen van beeldende kunst en of vormgeving na 1945 door Nederlandse kunstmusea. Het gaat om structurele aankopen die binnen het collectieplan van het museum passen en die ook voor Nederland belangrijk zijn. Ook vallen hieronder opdrachten van musea aan kunstenaars, gericht op de verwerving van een of meerdere werken voor de collectie. Deadline voor de aanvraagronde collectieprogramma’s is 31 juli.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*