Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 29 september 2016
Verwacht: online samenwerkingsplatform
Op 6 oktober lanceert het Mondriaan Fonds een nieuw online platform samenwerking musea. In de afgelopen drie jaar is aan ruim zeventig samenwerkingsprojecten van musea, erfgoedinstellingen en andere maatschappelijke partijen bijgedragen. Dit platform maakt deze projecten zichtbaar om kennis met het veld te delen.
Lees meer...
Mondriaan Fonds draagt bij aan bewezen talent
Onlangs ontvingen wederom vijftien kunstenaars een Werkbijdrage Bewezen Talent. Dit zijn: Thomas Bakker, Toon Berghahn, Pieter Bijwaard, Harold de Bree, Marco van Duyvendijk, Lenneke van der Goot, Teun Hocks, Nour-Eddine Jarram, Thomas Mohr, Paulien Oltheten, Pieter Paul Pothoven, Willem Sanders, Arjanne van der Spek, Otto Snoek en Dré Wapenaar.
Lees meer...
Nieuwe aanwinst voor Museum Speelklok
Museum Speelklok heeft onlangs op een veiling in Parijs een speelklok van de koninklijke klokkenmaker Charles Clay met composities van Händel aangekocht. De klok keert daarmee terug naar Nederland, waar hij in 1766 tot de collectie van de kunstverzamelaar Gerrit Braamcamp behoorde. Vanaf 13 oktober is de aanwinst te zien in de vernieuwde vleugel van Museum Speelklok in Utrecht. In geen enkele Nederlandse collectie is een vergelijkbaar stuk aanwezig. Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Incidentele Aankopen toe.
Lees meer...
Kunst(enaars)boeken uit Nederland en Vlaanderen op Frankfurter Buchmesse
Nederland en Vlaanderen zijn in 2016 gezamenlijk eregast op de Frankfurter Buchmesse. Ter gelegenheid hiervan presenteren het Mondriaan Fonds en Kunstenpunt een selectie van 32 recente en bijzondere kunst(enaars)boeken uit Vlaanderen en Nederland op de boekenbeurs, van 19 tot 23 oktober 2016. De selectie werd gemaakt door kunsthistoricus Roos van der Lint voor Nederland en door vormgever, uitgever en curator Luc Derycke voor Vlaanderen. De boeken worden gepresenteerd op door Hendrik-Jan Hunneman ontworpen tafels.
Lees meer...
Autumn in Venice
In het voorjaar werd Cinema Olanda van Wendelien van Oldenborgh en Lucy Cotter uitgeroepen tot Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië in 2017. Onlangs vond in Venetië de officiële aftrap plaats van de 57ste biënnale. Op initiatief van het Visual Arts Platform, een groep van acht Europese kunstfondsen waaronder het Mondriaan Fonds, hebben een aantal landenpaviljoens dit moment aangegrepen om een bijeenkomst te organiseren tussen curatoren, beeldend kunstenaars en opdrachtgevers om met elkaar van gedachten te wisselen over samenwerkingen zoals bij de opbouw van de presentaties. Voor Nederland was curator Lucy Cotter aanwezig.
Lees meer...
Aanvraagronde KunstKoop 2017-2018
Galeries kunnen nog tot en met 7 oktober een aanvraag indienen om deel te nemen aan de KunstKoop in de periode 2017-2018. Galeries die zijn toegelaten kunnen bij de verkoop van werken hun klanten de mogelijkheid bieden gebruik te maken van een KunstKooplening. Het aankoopbedrag kan met deze lening in termijnen worden betaald tegen 0 procent rente.
Lees meer...
Aanvraagronde De Verbeelding
Fiona Tan, Nellie, 2013, video installation (loop 3 min. 9 sec.)
Beeldend kunstenaars en filmproducenten kunnen tot 11 oktober 17.00u een aanvraag indienen voor De Verbeelding, een programma voor films die zich op de grens van de cinematografie en de beeldende kunst begeven. De Verbeelding is een samenwerkingsproject van het Mondriaan Fonds en het Nederlands Filmfonds. De film History’s Future van Fiona Tan met producent Family Affair Films B.V. is een film die mede mogelijk is gemaakt door De Verbeelding.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*