Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 4 augustus 2016
Zestien kunstruimtes en kunstinitiatieven ontvangen werkbijdrage
Door het Mondriaan Fonds ondersteunde Kunstinitiatieven 2015 en 2016
Het Mondriaan Fonds heeft aan zestien kleinere kunstruimtes en kunstenaarsinitiatieven voor beeldende kunst verspreid over Nederland een werkbijdrage toegekend. Kunstinitiatieven konden een bijdrage van 10.000 euro aanvragen, flexibel te besteden aan activiteiten in 2016-2017. In totaal stelt het fonds hiervoor 160.000 euro beschikbaar.
Lees meer...
Rondleiding langs bijzondere kunstboeken in OBA
Presentatie kunstboeken in de OBA
Ter gelegenheid van de verschijning van het essay ‘Het boek in de kunst – Een provocatie van de tijd’ heeft auteur Roos van der Lint een keuze gemaakt uit een aantal bijzondere kunst- en kunstenaarsboeken die tot eind september te zien zijn in de OBA in Amsterdam. Op 25 augustus geeft Van der Lint om 16.00 uur een rondleiding langs de boeken op de boekentafel. Aanmelden: rsvp@mondriaanfonds.nl
Lees meer...
Nieuwe ronde gastateliers voor kunstenaars en bemiddelaars
Buitenlandateliers
In het najaar biedt het Mondriaan Fonds weer een aantal plekken voor kunstenaars en bemiddelaars aan bij internationale residencies in onder andere Annandale-on-Hudson, Arbroath, Genève, Ukiha, Kolkata, Moengo, New York, New Orleans en Yogyakarta. Ook worden werkperiodes aangeboden bij een aantal bijzondere gastateliers in Nederland, zoals in Den Haag, Den Helder, Eindhoven en Groningen. Een werkperiode in een gastatelier biedt de kans om werkervaring op te doen in een andere omgeving en internationale contacten uit te breiden.
Lees meer...
Aanvraagronde samenwerkingen musea
Oudheidkundig Streekmuseum in Alphen
Nederlandse musea die duurzame samenwerkingen willen aangaan met één of meerdere musea en/of maatschappelijke partijen kunnen een Bijdrage Samenwerking Musea aanvragen. Het gaat daarbij om projecten gericht op educatie, publieksbereik, zichtbaarheid, wetenschap, digitale mogelijkheden of collectiebeleid. De bijdrage kan ook worden ingezet voor haalbaarheidsonderzoeken. Zo ontving Erfgoed Brabant een bijdrage voor een haalbaarheidsonderzoek naar een structurele samenwerking van verschillende musea met historische collecties in de Baronie van Breda. De eerstvolgende aanvraagronde is op 16 september.
Lees meer...
Aanvraagronde voor presentatie-instellingen met meerjarenprogramma’s
Johannes Vinckeboom, Gezicht op Judea, ca 1662-1663, collectie Rijksmuseum Amsterdam
Presentatie-instellingen met programma’s die bijdragen aan de ontwikkeling van of de discussie over hedendaagse beeldende kunst kunnen een bijdrage aanvragen voor inhoudelijk samenhangende activiteiten gericht op presentatie, experiment, opinie en debat, zoals tentoonstellingen, discussiebijeenkomsten en lezingen. West Den Haag ontving een bijdrage voor het programma waarin de maatschappelijke betekenis van beeldende kunst wordt onderzocht. De internationale groepstentoonstelling Judea, waarbij het werk van vijf aanstormende kunstenaars uit Azië verbonden wordt met het werk van Rirkrit Tiravanija, maakt hier deel van uit.
Lees meer...
Adviseurs beeldende kunst en erfgoed gezocht
adviseurs vacature
Het Mondriaan Fonds zoekt adviseurs op het gebied van mobiel erfgoed, digitaal erfgoed, allrounders op het gebied van erfgoed, beeldhouwen/3D/mixed media of schilderkunst. Adviseurs beoordelen de aanvragen die binnenkomen bij het Mondriaan Fonds en adviseren hierover het bestuur. Solliciteren kan tot en met 16 september 2016.
Lees meer...
Mondriaan Fonds nu ook op Instagram en LinkedIn
Tara McKeon – Blue Fool, 2016
Naast Facebook en Twitter is het Mondriaan Fonds nu ook te vinden op Instagram en LinkedIn, volg ons!
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*