Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 6 april 2016
Open oproep Werkbijdrage Kunstinitiatieven
Ondersteunde kunstinitiatieven, juni 2015. Ontwerp: 75B
Kleinere kunstruimtes en kunstenaarsinitiatieven kunnen bij het Mondriaan Fonds een werkbijdrage van 10.000 euro aanvragen, flexibel te besteden aan activiteiten in 2016 en 2017. Het bedrag kan bijvoorbeeld worden ingezet voor projectkosten, organisatiekosten, honoraria, scholing, inhoudelijk of zakelijk advies van experts en mentoring. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 29 april.
Lees meer...
Nationale Museumweek 2016
Nationale Museumweek, Ons echte goud
Van 16 tot en met 24 april vindt de Nationale Museumweek 2016 plaats, georganiseerd door de Museumvereniging. Dit jaar is opnieuw het thema Ons échte goud. Dichterbij dan je denkt! Bijzondere aandacht wordt gegeven aan recente aankopen van Nederlandse musea, waaronder aanwinsten die werden gedaan met behulp van een bijdrage van het Mondriaan Fonds. Op 23 april neemt Birgit Donker deel aan een rondetafelgesprek in het Drents Museum over de kunst van het verzamelen.
Lees meer...
Toekenningen Werkbijdrage Bewezen Talent
Carolein Smit, Wit hert met parels , 2014 , Keramiek , Hoogte 60 cm, Privécollectie Basel, Zwitserland.
Veertien beeldend kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Bewezen Talent. Dit zijn: Bonno van Doorn, Sibylle Eimermacher, Henriëtte van ’t Hoog, Pavèl van Houten, Jouke Kleerebezem, Kim van Norren, Marc Oosting, Karin van Pinxteren, Ronald Rietveld, Jacobien de Rooij, Carolein Smit, Helmut Smits, Lieke Snellen en Luuk Wilmering. De bijdrage is een tegemoetkoming in de investering in materiaal, tijd en diensten van derden en kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van nieuw werk.
Lees meer...
Stage voor bemiddelaars bij New Museum
The New Museum, New York
Het Mondriaan Fonds biedt bemiddelaars de mogelijkheid een stage te volgen bij The New Museum in New York. De stage duurt vier maanden, voor vier dagen per week. De bemiddelaar werkt als ‘intern’ onder begeleiding van ervaren curatoren onder andere mee aan het organiseren van tentoonstellingen en het maken van catalogi/publicaties. De deadline voor aanvragen is 13 mei.
Lees meer...
Samenwerking outside the box
Outsider Art Museum. Foto: Evert Elzinga.
Deze maand opende het Outsider Art Museum in de Amsterdamse Hermitage. Nederland kreeg hiermee een permanente toonzaal voor werk van kunstenaars die buiten de gangbare circuits werken. Het museum is het resultaat van een samenwerking tussen Het Dolhuys, zorgorganisatie Cordaan en de Hermitage, waaraan het Mondriaan Fonds bijdroeg met een Bijdrage Samenwerking Musea. Birgit Donker schreef een blog over museale samenwerkingen waaronder Outsider Art Museum. De eerstvolgende deadline voor het aanvragen van deze bijdrage is 22 april.
Lees meer...
Nederland blikvanger op Art Cologne
Melanie Bonajo, Stills Progress vs Regress, HD Video 00’’58’’00, 2016
Art Cologne toont een speciale tentoonstelling met 50 jaar avant-garde kunst uit Nederland, België en Duitsland. Voor Nederland maakt Melanie Bonajo een nieuwe versie van haar film over ouderen en de digitale wereld. De film zal worden getoond in een door Bonajo gemaakte installatie die als blikvanger fungeert van de avant-garde tentoonstelling. Art Cologne is te bezoeken van 14 tot en met 17 april.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*