Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 7 september 2015
10 september Open Huis beeldende kunst en erfgoed
regelingenzoeker uitsnede
Op 10 september organiseert het Mondriaan Fonds van 15 tot 18 uur een Open Huis voor kunstenaars, bemiddelaars, opdrachtgevers en medewerkers van musea en (erfgoed)instellingen. Commissieleden Luuk Wilmering en Michael Huijser vertellen over de werkwijze van de commissies en over hun ervaringen met het beoordelen van aanvragen. Medewerkers van het fonds staan klaar om u te informeren over de mogelijkheden. Ook het Materiaalfonds en The Art of Impact zijn aanwezig.
Lees meer...
Samenwerken in exotische luxe
Kendi in de vorm van een olifant, versierd in onderglazuur blauw, anoniem, 1580 – 1620, China.
Onder deze titel blogt Birgit Donker over Nederlandse musea die samenwerken met buitenlandse instellingen in onderzoeksprojecten op gezamenlijke collectiegebieden. Zo is vanaf 17 oktober de expositie ‘Azië in Amsterdam. Exotische luxe in de Gouden Eeuw’ te zien in het Rijksmuseum Amsterdam. Musea en andere erfgoedinstellingen kunnen tot 23 oktober aanvragen voor de Bijdrage Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen.
Lees meer...
Day of the Young Artist 2015
Dag van de Jonge Kunstenaar
Kunstpodium T presenteert samen met De Pont Museum in Tilburg op maandag 14 september de derde editie van de Dag van de Jonge Kunstenaar. Door middel van lezingen, gesprekken en workshops wordt het kunstenaarschap anno 2015 onder de loep genomen. Het Mondriaan Fonds verzorgt van 12 tot 13 uur een interactief gesprek: Hester Alberdingk Thijm (AkzoNobel Art Foundation en voorzitter diverse adviescommissies) gaat in gesprek met kunstenaars Jonathan van Doornum en Lucas Lenglet over hun beroepspraktijk.
Lees meer...
Open Monumentendag op 12 en 13 september
Wilgeneiland. Foto: Jos Wesdijk
In het weekend van 12 en 13 september zijn meer dan vierduizend monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Zo ook het Saenredam Project in Barendrecht. In opdracht van de Stichting Pieter Janszoon Saenredam heeft kunstenaar Oscar Abraham Pabón twee bijzondere drijvende kunstobjecten ontworpen: 'Floating Sculptures'. Het Mondriaan Fonds heeft hieraan bijgedragen met een Bijdrage Opdrachtgeverschap.
Lees meer...
Unseen en het Mondriaan Fonds
unseen.jpg
Van 18 tot 20 september vindt in Amsterdam de Unseen Photo Fair plaats. In samenwerking met Unseen zijn vier fotografieprofessionals uitgenodigd om binnen het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds kennis te maken met de Nederlandse fotografiewereld. Daarnaast kan op Unseen bij veel galeries kunstwerken gekocht worden met de KunstKoop, een regeling waarmee particulieren op afbetaling en zonder rente kunstwerken kunnen kopen.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*