Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 8 februari 2016
Prospects & Concepts
banner Prospects Concepts
Aanstaande woensdag 10 februari om 18.30 uur wordt de starterstentoonstelling Prospects & Concepts geopend door Michiel van Veen (woordvoerder cultuur VVD) en beeldend kunstenaar Folkert de Jong. De tentoonstelling is te zien van 11 t/m 14 februari in de Van Nellefabriek tijdens Art Rotterdam. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie met onder meer interviews van curator Noor Mertens met de deelnemende kunstenaars en beeld van hun werk. Er is een randprogramma met dagelijkse rondleidingen, artist talks, een boekpresentatie en een voorlichtingsbijeenkomst.
Lees meer...
Presentatie publicatie Aanwinsten
Cover publicatie Aanwinsten
Op 3 maart worden in aanwezigheid van Kamerlid Alexander Pechtold de publicatie Aanwinsten en een bijbehorende website gepresenteerd. Aanwinsten toont alle 224 museale aankopen die met een bijdrage van het Mondriaan Fonds vanaf de beginjaren in 1994 tot nu hebben plaatsgevonden. Deze publicatie maakt de rijkdom en de verscheidenheid zichtbaar – van Uiver tot videowerken van Hito Steyerl – waaraan met publiek geld is bijgedragen. De presentatie heeft plaats van 16.00 tot 18.00 uur in het Gemeentemuseum Den Haag.
Lees meer...
Resultaten Meetmethode effecten Werkbijdrage Bewezen Talent
placeholder_blauw.png
Om meer inzicht te krijgen in de resultaten van de Werkbijdrage Bewezen Talent (WBT), stuurde het Mondriaan Fonds eind 2015 een serie vragen aan aanvragers die de afgelopen vier jaar een WBT ontvingen. Van de respondenten geven 305 (95%) kunstenaars aan dat de bijdrage onmiddellijk verder helpt in de carrière, 296 (92%) vinden dat de bijdrage direct de artistiek-inhoudelijke ontwikkeling een impuls geeft en 258 (80%) menen dat de bijdrage onmiddellijk bijdraagt aan de eigen technisch-ambachtelijke ontwikkeling. De WBT blijkt vooral te worden ingezet voor praktijkgericht onderzoek.
Lees meer...
Nieuwe adviseurs
adviseurs.jpg
Het Mondriaan Fonds heeft 21 nieuwe adviseurs benoemd. Hierbij is gelet op kennis, ervaring, het vermogen over eigen voorkeur heen te kijken en een diverse verdeling wat betreft onder meer leeftijd en culturele sensitiviteit. De poule van adviseurs is per direct uitgebreid met Delphine Bedel, Frédérique Bergholtz, Annet Dekker, Katja Diallo, Arjon Dunnewind, Christian Ernsten, Jacqueline Grandjean, Hanne Hagenaars, Mirjam Hoijtink, Yasmijn Jarram, Hester Keijser, Hanneke Kik, Ella Kok-Majewska, Margit Lukács, Ahmet Polat, Renée Steenbergen, Wilma Sütö, Hilde Teerlinck, Maria Verstappen, Ieteke Witteveen en Annet Zondervan.
Lees meer...
68 plannen voor Biënnale Venetië in 2017
Dutch pavilion. Photo: Rob Docter
Het Mondriaan Fonds ontving 68 plannen van curatoren en curatorencollectieven voor de Nederlandse inzending van de 57ste editie van de Biënnale van Venetië in 2017. ,,Een mooie oogst aan veelbelovende voorstellen”, zegt de directeur van het Mondriaan Fonds Birgit Donker. ,,Je ziet eraan af hoeveel talent Nederland in huis heeft. Het wordt nog een hele klus voor de jury om het allerbeste plan te selecteren.”
Lees meer...
Open Huis beeldende kunst en erfgoed
openhuis_Opendeur.jpg
Op 24 maart van 15.00 tot 17.00 houdt het Mondriaan Fonds opnieuw een Open Huis. De middag, die voor iedereen toegankelijk is, zal beginnen met presentaties van adviseurs die toelichting geven op verschillende mogelijkheden van het fonds en de werkwijze van de commissies. Daarna zijn medewerkers van het fonds beschikbaar voor advies en het beantwoorden van vragen. Meer informatie volgt binnenkort.
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*