Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuws 9 juni 2015
Reactie op Uitgangspuntenbrief minister Bussemaker
placeholder_blauw.png
Op 8 juni presenteerde minister Bussemaker haar brief ‘Ruimte voor Cultuur’ met de uitgangspunten voor de cultuurplanperiode 2017-2020. Het Mondriaan Fonds schreef een reactie op de plannen met betrekking tot beeldende kunst en erfgoed.
Lees meer...
Open oproep voor Bemiddelaars: stage in New York of Brugge
The New Museum (New York) en Sint Janshospitaal (Brugge)
Er is een extra mogelijkheid voor bemiddelaars die hun ontwikkeling een internationale impuls willen geven en hun netwerk willen vergroten. Het Mondriaan Fonds biedt hen stageplekken aan bij twee gerenommeerde instituten in het buitenland: The New Museum in New York en Musea Brugge in Brugge. De deadline voor aanmeldingen is 3 juli 2015.
Lees meer...
Noor Mertens nieuwe curator Prospects & Concepts tentoonstelling Mondriaan Fonds
Prospects & Concepts 2015
In februari 2016 zal het Mondriaan Fonds voor de vierde keer de tentoonstelling Prospects & Concepts organiseren tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek. Voor deze editie is Noor Mertens uitgenodigd de tentoonstelling samen te stellen. Op de tentoonstelling is werk te zien van de 55 beeldend kunstenaars die in 2014 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen.
Lees meer...
CSI-detective in het Mauritshuis
Fotograaf: © Ivo Hoekstra Credits: Mauritshuis, Den Haag
In het Mauritshuis opent deze week een tentoonstelling rondom het schilderij 'Saul en David'. De tentoonstelling laat zien hoe, met behulp van de nieuwste apparatuur en onderzoeksmethodes, fascinerende ontdekkingen zijn gedaan over het ontstaan, de geschiedenis en de toeschrijving van het schilderij. Birgit Donker schreef naar aanleiding van de tentoonstelling een blog over de inspirerende wijze waarop de dialoog wordt aangegaan met het publiek.
Lees meer...
herman de vries deze zomer ook in Kröller-Müller
herman de vries, sanctuarium: natura mater, 2015. Foto: Judith Jockel
Sinds de opening van ‘to be all ways to be’ van herman de vries in het Nederlands paviljoen hebben bijna 50.000 bezoekers het paviljoen in Venetië bezocht. De dagelijkse boottochten naar het verlaten eiland Lazzaretto Vecchio, waar zich het sanctuarium 'natura mater' bevindt, trekt eveneens veel belangstellenden. Deze zomer is ook in Nederland werk van herman de vries te zien. Het Kröller-Müller Museum toont tot 20 september een tentoonstelling met de zogenoemde toevalstekeningen uit de periode 1970-1975.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*