Mondriaan Fonds
Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam

bezoekadres:
Brouwersgracht 276
1013 HG Amsterdam

tel: 020 523 15 23
info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl
  twitter facebook instagram  
 
Nieuwsbrief 9 maart 2016
Lancering publicatie en website museale aankopen
Cover publicatie Aanwinsten
Op 3 maart werden tijdens een informatieve bijeenkomst in het Gemeentemuseum Den Haag de publicatie en website Aanwinsten gelanceerd. Hierin zijn alle aankopen samengebracht die met een bijdrage van het Mondriaan Fonds hebben plaatsgevonden vanaf 1994 tot nu. Alle zijn een aanvulling op de Collectie Nederland. Op de website van het Mondriaan Fonds is de publicatie te bestellen en het online overzicht te bekijken.
Lees meer...
Shortlist Nederlands paviljoen Biënnale Venetië
Nederlands Paviljoen. Foto: Judith Jockel
Het Mondriaan Fonds maakte vorige week bekend welke vijf plannen op de shortlist staan voor het Nederlands paviljoen op de 57ste Biënnale van Venetië in 2017. Dit zijn: Melanie Bonajo met curatoren Emma Panza en Maaike Gouwenberg; Erik van Lieshout met curator Francesco Stocchi; Renzo Martens met een curatorial advisory team bestaande uit Charles Esche, Charles Tumba en Els Roelandt; Wendelien van Oldenborgh met curator Lucy Cotter; Jennifer Tee met curatoren Hilde de Bruijn en Nina Folkersma. De vijf tentoonstellingsconcepten zijn gekozen uit een totaal van 68 die werden ingestuurd na een open call.
Lees meer...
Open Huis beeldende kunst en erfgoed 24 maart
openhuis_Opendeur.jpg
Op 24 maart van 15.00 tot 17.00 uur houdt het Mondriaan Fonds een Open Huis. Tijdens deze middag, die voor iedereen toegankelijk is, zal beeldend kunstenaar Levi van Veluw een presentatie geven over opdrachtgeverschap, en over zijn werk en de manier waarop hij zijn aanvraag voor een bijdrage heeft vormgegeven. Commissielid Zippora Elders geeft een toelichting op de werkwijze van de commissies beeldende kunst en erfgoed. Medewerkers van het fonds zijn beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.
Lees meer...
Maria Lind en Azar Mahmoudian in bezoekersprogramma
Maria Lind & Azar Mahmoudian in bezoekersprogramma
Deze week zijn Maria Lind (directeur Tensta Konsthall en artistiek directeur van de Gwangju Biennale 2016) en Azar Mahmoudian (assistent-curator Gwangju biennale) te gast in het bezoekersprogramma. Zij bezoeken verschillende studio’s en instellingen in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Maastricht, waaronder Witte de With, Casco en de Jan van Eyck Akademie (Open Studios).
Lees meer...
Selectie Open Oproep Residency Arita
Arita, Japan
Uit een totaal van 66 aanvragen zijn twee beeldend kunstenaars en twee ontwerpers geselecteerd voor een residency in Arita in Japan. De open oproep voor deze residency werd samen met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie uitgeschreven naar aanleiding van het 400-jarig bestaan van het Japanse Arita-porselein in 2016. De geselecteerde kunstenaars zijn Henri Jacobs en Ruta Butkute de Roo, de ontwerpers zijn Floris van Wubben en Jan Broekstra.
Lees meer...
Aanvraagronde Bijdrage Samenwerking Musea
oranje4.png
Musea die willen samenwerken met een ander museum en/of andere maatschappelijke partijen kunnen een Bijdrage Samenwerking Musea aanvragen. Ook kan worden aangevraagd voor een haalbaarheidsonderzoek. Daarbij kan worden gedacht aan het inhuren van specifieke expertise die leidt tot een beter plan of het onderzoeken van best practices. De eerstvolgende deadline is vrijdag 22 april.
Lees meer...
 
Bekijk de online versie
Uitschrijven
*|REWARDS|*