nieuws

Mondriaan Fonds

18 juni 2021

Coronacompensatie voor kunstenaars en curatoren

 
 
Kan jouw geplande project, opdracht of tentoonstelling niet doorgaan door de covid-19 maatregelen en kun je dit financieel niet opvangen? Je kunt de Corona-overbrugging kunstenaar, curator en beschouwer weer aanvragen. Met deze tijdelijke bijdrage wil het Mondriaan Fonds ervoor zorgen dat kunstenaars, curatoren en beschouwers zoveel mogelijk kunnen blijven doorwerken.
Meer info...

Online info-bijeenkomst - Eindelijk kunstenaar: wat nu?

 
 
Waar begin ik als kunstenaar? Hoe kom ik bij een galerie? Hoe kom ik in het zicht van een curator? In aanloop naar de tentoonstelling Prospects 2021 te zien op Art Rotterdam, organiseert het Mondriaan Fonds op 22 juni van 15.00 tot 16.00 uur een online informatiebijeenkomst voor de startende kunstenaar. Onder meer Eelco van der Lingen (Mondriaan Fonds), Johan Gustavsson (curator Prospects) en Merel de Kok (Galerie Bart) in gesprek over het ontwikkelen van een beginnende kunstenaarsloopbaan. Voertaal Engels.
Meld je aan via deze link...

Volg Prospects 2021 op Instagram

 
 
De voorbereidingen voor Prospects zijn in volle gang! Ontmoet de kunstenaars én curator Johan Gustavsson op Instagram: ‘Voor de één is de wereld in lockdown een fantasie die werkelijkheid werd, voor de ander een realiteit die de fantasie in de weg zit. Als deze editie van Prospects iets zichtbaar maakt, is hoezeer de beginnende kunstenaar midden in de maatschappij staat’, aldus Roos van der Lint in de bijbehorende catalogus. De werken van alle 74 kunstenaars zijn straks te zien bij Prospects op Art Rotterdam van 1 t/m 4 juli.
Volg Prospects op Instagram...

Bezoekersprogramma van start tijdens Amsterdam Art Week

 
 
Het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds is deze week weer van start gegaan! Ter gelegenheid van Amsterdam Art Week (17-27 juni) ontvangen we een groep buitenlandse kunstprofessionals. Te gast zijn: Lorenzo Balbi Artistic (directeur MAMbo - Museum of Modern Art, Bologna), Yann Chateigné Tytelman (curator, editor en schrijver, Brussel), Sonia González (directeur Villa Schöningen, Potsdam) en Joachim Pflieger (directeur Général Fondation Fiminco, Parijs). De professionals brengen een bezoek aan verschillende kunstenaars ateliers en instellingen.
Meer info over Amsterdam Art Week...

Mondriaan Fonds maakt mogelijk: publieksactiviteiten Land Art kunstwerk Robert Smithson

 
 
Land Art Contemporary in Dalen viert het 50-jarig jubileum van het land art kunstwerk Broken Circle/Spiral Hill (1971) van Robert Smithson. Smithson maakte het werk in een voormalige zandafgraving in de gemeente Emmen. Ter gelegenheid van het jubileum gaat zaterdag een activiteitenprogramma van start waarin het kunstwerk en het belang ervan onder de aandacht van het publiek wordt gebracht. Met weekendopstellingen, audiotours en een audiodocumentaire. Het Mondriaan Fonds draagt bij met een bijdrage Kunst Erfgoed Presentatie.
Lees meer over het project...

5 juli: online spreekuur voor instellingen

 
 
Ben je werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling, project of samenwerking? Om je op weg te helpen in het aanbod van mogelijkheden voor beeldende kunst- en erfgoedinstellingen organiseert het Mondriaan Fonds een plenair online spreekuur op 5 juli van 15.00 tot 16.00 uur. Medewerkers zitten klaar om je te vertellen over de subsidiemogelijkheden bij het fonds en antwoord te geven op je vragen. Tijdens het spreekuur zullen we extra aandacht besteden aan de regelingen: Collectieprogramma’s, Erfgoed Innovatie en Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen.
Meld je aan voor het spreekuur...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl