nieuws

Mondriaan Fonds

19 oktober 2020

Nieuwe deadline Compensatieregeling musea: 26 oktober

 
 
Musea met jaarlijks 7.500 en meer bezoekers kunnen een aanvraag indienen voor de Compensatieregeling Coronacrisis Musea. De hoogte van de bijdrage hangt af van het aantal betalende bezoekers en de omvang inkomstenderving. Deze regeling maakt deel uit van de maatregelen door het Mondriaan Fonds om de beeldende kunst- en erfgoedsector te ondersteunen in de coronacrisis. De deadline voor deze aanvraag is met een week verruimd naar 26 oktober.
Lees hier meer over deze compensatieregeling...

Nieuw essay: Vistas of Modernity

 
 
Op uitnodiging van het Mondriaan Fonds schreef Rolando Vázquez het essay 'Vistas of Modernity – decolonial aesthesis and the end of the contemporary', verkrijgbaar via Jap Sam Books. Het essay biedt een kritische analyse van moderniteit en ontstijgt de overheersende westerse kennisleer en esthetiek. Vistas of Modernity maakt deel uit van de essayreeks van het fonds, gewijd aan actuele onderwerpen in beeldende kunst en erfgoed. Vázquez is mede-organisator van de Decolonial Summer School in Middelburg. Hij is adjunct-hoogleraar Sociologie aan University College Roosevelt bij de Universiteit Utrecht. ‘Zijn decolonial aesthesis biedt ons een nieuw panorama,’ aldus Eelco van der Lingen, directeur Mondriaan Fonds.
Lees hier het hele bericht…

Koop kunst bij de KunstKoop-tentoonstelling

 
 
Tijdens het Amsterdam Art Gallery Weekend opent op 25 november in Capital C een KunstKoop-tentoonstelling, die doorloopt tot begin 2021. Het aanbod van kunstwerken voor minder dan 100 euro per maand wordt geselecteerd door curator Ellis Kat bij deelnemende galeries aan Amsterdam Art en de KunstKoop. Via de KunstKoop van het Mondriaan Fonds hoef je een werk niet in één keer te betalen, maar word je wel in één klap kunstverzamelaar. Je betaalt in termijnen, zonder extra kosten. Zo is kunst kopen niet alleen voor mensen met een dikke bankrekening, maar voor iedereen!
Lees hier meer over de KunstKoop…

Folkert de Jong – Luchtschepen onderweg naar een nieuwe toekomst

 
 
Vijfentwintig zeilschepen van gekleurd kaarsvet hangen in de Grote Kerk in Veere. ‘Als luchtschepen’, zegt kunstenaar Folkert de Jong, ‘onderweg naar de overkant of een nieuwe toekomst. Ik wil iets maken waarbij je kunt wegvaren in de fantasie.’ Hij koppelt kunst aan erfgoed, met een projectbijdrage van het Mondriaan Fonds. De Grote Kerk in Zeeland profileert zich als cultuurpodium, met ‘positieve energie in onzekere tijden.’
Lees hier het hele interview...

Genomineerden archeologietalentprijs bekend

 
 
De drie finalisten van de archeologietalentprijs 2020 zijn: Marlyn Everink, Rob van Haarlem en Jesper de Raad. Tijdens De Reuvensdagen op 19 november zullen de drie finalisten zich presenteren en wordt een winnaar verkozen. De winnaar ontvangt een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van 7.000 euro, aangeboden door het Mondriaan Fonds. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert de talentprijzen namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Lees meer...

Get a Grant – tips bij het doen van aanvragen

 
 
Sta je als kunstenaar of ontwerper aan het begin van je eigen praktijk? Wie weet kunnen de fondsen je op gang helpen met een financiële impuls voor talentontwikkeling. Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie geven jaarlijks voorlichting over het doen van aanvragen. De laatste editie vol tips & tricks vond online plaats, met 140 deelnemers. Kunstenaar Mylan Hoezen en illustrator Kalle Wolters vertelden over hun ervaringen; fondsmedewerkers gaven antwoord op vragen.
Lees hier het verslag van de Get a Grant event…

Coronamaatregelen via het Mondriaan Fonds

 
 

Klik hier...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl