nieuws

Mondriaan Fonds

2 februari 2021

HR-Voucher

 
 
Organisaties die via het Mondriaan Fonds subsidie toegekend gekregen hebben op grond van de deelregeling Meerjarenprogramma’s Presentatie- en Erfgoedinstellingen 2017 en de deelregeling Programma’s Kunstpodia kunnen mogelijk in aanmerking komen voor een HR-Voucher van het CAOP, een gezamenlijk initiatief van de Rijkscultuurfondsen. Aanvragen kan via hrvouchercultuur.nl.
Lees hier meer informatie over de voucher…

Open Call Prix de Rome Beeldende Kunst 2021

 
 
Tot en met 15 februari kunnen beeldend kunstenaars tot 40 jaar zich aanmelden voor de open call voor de nieuwe ronde Prix de Rome Beeldende Kunst!
Wees er snel bij en meld je aan...

11 februari: HERE: Heritage Reflections

 
 
Op 11 februari organiseren het Mondriaan Fonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een netwerkbijeenkomst voor nieuwe erfgoedprofessionals. Het wordt een middag voor ontmoetingen en uitwisseling van kennis. Start is een keynote speech door Léontine Meijer-van Mensch, adjunct-directeur Grassi Museum für Völkerkunde in Dresden. Daarna zijn er break-out sessies over actuele thema’s uit de erfgoedsector.
Bekijk hier het programma...

Tijdelijke bijdrage Corona-overbrugging kunstenaar, curator en beschouwer

 
 
Kan jouw geplande project, opdracht of tentoonstelling niet doorgaan als gevolg van de coronacrisis en kun je dit financieel niet opvangen? Misschien kom je in aanmerking voor de bijdrage Corona-overbrugging.
Bekijk hier de mogelijkheden…

Soft Copy Hard Copy: het ritme van Amsterdam in nieuw fotoboek Stephan Keppel

 
 
Kunstenaar Stephan Keppel bouwt zijn fotoboeken op als bouwwerken, een ode aan het ritme van de stad. ‘Soft Copy Hard Copy’ heet zijn nieuwste boek, dat Amsterdam in beeld brengt. Het kwam tot stand met een bijdrage Publicaties van het Mondriaan Fonds.
Lees hier verder…

Boijmans-directeur Sjarel Ex over kunst in de koplampen

 
 
‘Boijmans Ahoy was een avontuur, gelukkig meteen door het Mondriaan Fonds en andere fondsen omarmd. Die investering loont.’ Directeur Sjarel Ex vertelt over het museum by carlight in Rotterdam: in de lockdown kon het publiek in auto’s langs topkunst zoeven. Een technisch hoogstandje, maar ook: ‘Een nieuw model tentoonstelling. Daar passen we onze nieuwbouw op aan, met een zaal waar alles kan. En we reizen naar China met ons drive thru museum.’
Lees hier het hele interview…

1 maart: online spreekuur voor instellingen

 
 
Ben je werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling, project of samenwerking? Om je op weg te helpen in het aanbod van mogelijkheden voor musea, kunstpodia en andere kunst- en erfgoedinstellingen organiseert het Mondriaan Fonds een plenair online spreekuur op 1 maart van 15.00 tot 16.00 uur. Medewerkers zitten klaar om je te vertellen over de subsidiemogelijkheden bij het fonds en antwoord te geven op je vragen.
Meld je aan voor het spreekuur…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl