nieuws

Mondriaan Fonds

22 april 2021

Online collecties beleven tijdens Nationale Museumweek

 
 
Natuurlijk hopen we dat musea snel weer open zijn. Tot die tijd genieten we online. Musea door het hele land zetten nog t/m zondag hun collecties extra in de spotlight! Meer dan 400 musea bieden honderden online activiteiten, lezingen en virtuele rondleidingen aan. Van een online rondleiding langs topstukken van het TextielMuseum, het beluisteren van kunstverhalen uit De Onzichtbare Collectie via de website van Marres tot een webinar in Kunstmuseum Den Haag.
Bekijk hier het volledige overzicht van wat er allemaal te beleven is…

 
 

Aanvraagronde Coronaregeling Musea met een private collectie: tot 19 mei

 
 
Heb je als museum met een overwegend private collectie te maken met financiële problemen als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van covid-19? En had je in de jaren 2018 en 2019 gemiddeld 20.000 of meer betalende bezoekers? Mogelijk kom je in aanmerking voor de Coronaregeling Musea met een private collectie. Deze compensatieregeling is gefinancierd uit het tweede coronasteunpakket van OCW.
Kijk hier voor de uitleg op deze regeling, antwoorden op veelgestelde vragen en het aanvraagformulier….

Aanvraagronde Coronaregeling Kunsthallen: tot 19 mei

 
 
Heb je als kunsthal te maken met financiële problemen als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van covid-19? En had je in de jaren 2018 en 2019 gemiddeld 30.000 of meer betalende bezoekers? Mogelijk kom je in aanmerking voor compensatie via de Coronaregeling Kunsthallen, gefinancierd uit het tweede coronasteunpakket van OCW.
Kijk hier voor de uitleg op deze regeling, antwoorden op veelgestelde vragen en het aanvraagformulier…

Laatste oproep: Aanvraagronde Coronaregeling Medewerkers Collectiebeleid

 
 
Musea of erfgoedinstellingen die door de covid-19 maatregelen te maken hebben met mogelijke inkrimping van het personeelsbestand kunnen nog t/m maandag 26 april 17.00 uur aanvragen voor de Coronaregeling Medewerkers Collectiebeleid. Met deze compensatieregeling biedt het Mondriaan Fonds ondersteuning bij het op peil houden van de personele bezetting of het aantrekken van nieuw erfgoedtalent.
Lees hier meer…

Mondriaan Fonds draagt bij: Kunstenaar Start

 
 
Zestig kunstenaars kregen de afgelopen tijd een Kunstenaar Start (voorheen Werkbijdrage Jong Talent) toegekend. Doel: het stimuleren van veelbelovende starters. Je kunt aanvragen als je beschikt over minimaal 1 en maximaal 4 jaar professionele praktijk als beeldend kunstenaar. Met deze bijdrage kun je je werk en kunstpraktijk ontwikkelen. Denk aan onderzoek, materiaal, apparatuur of projecten. Aanvragen kan het hele jaar door.
bekijk hier de toekenningen...

Aanvraagronde Erfgoed Innovatie: deadline 7 juni

 
 
Musea en collectiebeherende erfgoedinstellingen: werk je aan nieuwe visies en verhalen over erfgoed, zoals een bijzondere presentatie, herinrichting of thematische samenwerking die maatschappelijk relevant is én een divers publiek bereikt? Het Mondriaan Fonds maakt dit mogelijk met de regeling Erfgoed Innovatie. Ook aanvragen voor een haalbaarheidsonderzoek naar samenwerking en vernieuwende programmering zijn welkom.
Lees hier meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl