nieuws

Mondriaan Fonds

27 september 2021

Aanmelden voor een residency in Nederland: deadline 1 nov

 
 
Wil je je als kunstenaar, curator of kunstbeschouwer verder ontwikkelen door een verblijf in een residency in Nederland? Vanaf vandaag bieden we werkperiodes aan bij Make Eindhoven, Pompgemaal Den Helder, Het Luceberthuis in Bergen, Het Lage Noorden in Marrum en Drawing Centre Diepenheim. De deadline voor de regeling Residency is 1 november.
Lees meer...

Terugkijken Beeldbepalers met Tjebbe Beekman

 
 
In de serie Beeldbepalers krijgen toonaangevende beeldend kunstenaars de gelegenheid om De Balie als podium te gebruiken en hun gedachten met het publiek te delen. Afgelopen zaterdag zette beeldend kunstenaar Tjebbe Beekman de avond in het teken van de verandering die plaatsvond binnen zijn werk en wat dit nieuwe werk zegt over onze tijd. Je kunt de avond terugkijken via de website van de Balie.
Beeldbepalers terugkijken

Rijksmuseum koopt deel collectie Meissen-porselein terug

 
 
“Het is fantastisch dat we zo’n groot deel van deze top collectie Meissen-porselein kunnen verwerven en blijvend kunnen laten zien. Het stelt ons bovendien nu in staat in het museum aandacht te besteden aan het persoonlijke verhaal van het echtpaar Franz en Margarethe Oppenheimer en de lotgevallen van hun collectie in en na de Tweede Wereldoorlog.”, aldus Taco Dibbits, directeur Rijksmuseum. De Meissen-verzameling bevond zich sinds 1952 in het Rijksmuseum en is in 2019 gerestitueerd aan de erfgenamen. Het Mondriaan Fonds en het Nationaal Aankoopfonds hebben bijgedragen aan de aankoop.
Lees meer...

Online spreekuur voor kunstenaars, curatoren en beschouwers: 4 okt

 
 
Ben je een kunstenaar met plannen voor nieuw werk, een project, een tentoonstelling of een samenwerking? Curator of beschouwer met plannen voor een onderzoek? Misschien kom je in aanmerking voor een van de regelingen van het Mondriaan Fonds. Om je op weg te helpen in ons aanbod voor individuele aanvragers organiseert het Mondriaan Fonds een online spreekuur op 4 oktober van 15.00 tot 16.00 uur.
Aanmelden voor het spreekuur...

ICOM-DEMHIST conferentie: 4-8 okt

 
 
Van 4 – 8 oktober is de online ICOM-DEMHIST conferentie waar internationale museum- en erfgoedprofessionals duurzaamheidsvraagstukken onderzoeken. “Musea zijn zich steeds meer bewust van de noodzaak om duurzamer te worden”, aldus Yvonne Ploum, voorzitter ICOM-DEMHIST. Het online programma omvat presentaties van meer dan 25 duurzaamheidsexperts. Mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Dutch Culture/Heritage Desk, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en ICOM Nederland.
Bekijk het programma...

Aanmelden aanmoedigingsprijs Monumententalent: deadline 6 okt

 
 
Ken jij een gepassioneerde jonge professional die een onderscheidende visie op erfgoed en/of monumentenzorg heeft? Meld diegene dan aan! De prijs van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed stimuleert verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector en is ingesteld door het ministerie van OCW. De winnaar krijgt een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van €7.000, aangeboden door het Mondriaan Fonds. De overige finalisten ontvangen een bedrag van €3.000 voor een soortgelijk traject.
Aanmelden kan hier...

Aanvraagronde De Verbeelding: deadline 12 okt

 
 
Ben jij beeldend kunstenaar en heb je samen met een filmproducent een idee voor een artistieke speelfilm? Samen met het Nederlands Filmfonds stimuleren we via de regeling De Verbeelding films die hun oorsprong voornamelijk vinden in de beeldende kracht van het medium. We zijn hiervoor op zoek naar films die de grenzen tussen beeldende kunst en film verkennen en tegelijk de artistieke potentie hebben om op internationale filmfestivals geselecteerd te worden. De deadline voor deze ontwikkelingsronde van De Verbeelding is 12 oktober.
Lees meer...

Get a Grant online event: 26 okt

 
 
Wanneer kan je een bijdrage aanvragen, hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Mondriaan Fonds organiseren opnieuw gezamenlijk een online voorlichtingsbijeenkomst over bijdragemogelijkheden voor beginnende ontwerpers en kunstenaars. Meld je aan en neem 26 oktober van 15.00 tot 16.00 uur deel aan het online vraaggesprek.
Meer info over het event...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl