nieuws

Mondriaan Fonds

4 juni 2021

Deuren weer open!

 
 
Vanaf aanstaande zaterdag is het weer mogelijk om musea te bezoeken. Wij kunnen niet kiezen, we willen het liefst overal tegelijk naar toe! Wat ga jij doen?
Zie hier een overzicht met tentoonstellingen…

Prospects – een zomerse editie tijdens Art Rotterdam

 
 
Het uiteenlopende werk van 74 aanstormende kunstenaars is van 1 t/m 4 juli 2021 te zien in de tentoonstelling Prospects - Mondriaan Fonds toont talent. Tijdens deze zomereditie van Art Rotterdam tonen de kunstenaars hun werk verspreid over meerder ruimtes op het Van Nelle terrein. Alle kunstenaars, ontvingen in 2019 een financiële bijdrage van het fonds om een start te maken met hun carrière. Johan Gustavsson is, net als in 2020, curator.
Bekijk hier alle deelnemers van Prospects 2021…

Lancering essay Vistas of Modernity Rolando Vázquez: 11 september

 
 
Op 11 september 2021 organiseren we in samenwerking met Kunstinstituut Melly in Rotterdam een programma rond het essay ‘Vistas of Modernity’. Het programma verkent de historische context en de huidige vocabulaires van actuele debatten over de inclusiviteit van kunstinstellingen zoals musea en hedendaagse kunstruimtes. Professor Gloria Wekker is de keynote spreker, genodigden zullen reageren op het essay en Nancy Jouwe modereert de bijeenkomst. In de aanloop naar de lancering organiseert Kunstinstituut Melly een serie online leesgroepen.
Lees meer over deelname aan de leesgroepen en het programma van de boekpresentatie…

Online spreekuur kunstenaars, curatoren en beschouwers: 7 juni

 
 
Ben je een kunstenaar met plannen voor nieuw werk, een project, een tentoonstelling of een samenwerking? Of ben je een curator of beschouwer met plannen voor onderzoek? Mogelijk kom je in aanmerking voor een van de regelingen van het Mondriaan Fonds. Op 7 juni van 15.00 tot 16.00 uur zitten medewerkers klaar om je alles te vertellen over de subsidiemogelijkheden bij het fonds en antwoord te geven op je vragen.
Meld je aan voor het spreekuur…

 
 

Kunstenaarshonorarium

 
 
Maak je als beeldende kunstinstelling een tentoonstelling en pas je de richtlijn voor kunstenaarshonoraria toe? Misschien kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten via de tijdelijke regeling Kunstenaarshonorarium. Deze bijdrage is bedoeld voor de vergoeding aan de kunstenaar. De regeling wordt gefinancierd uit het steunpakket dat het kabinet wegens covid-19 voor de culturele sector beschikbaar stelt.
Lees meer…

Tijdelijke tegemoetkoming eigen bijdrage Kunst Erfgoed Presentatie

 
 
Beeldende kunstinstellingen, musea en andere erfgoedinstellingen die sinds afgelopen januari een aanvraag hebben ingediend of nog gaan indienen voor de regeling Kunst Erfgoed Presentatie kunnen tijdelijk in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de eigen bijdrage, zolang er budget beschikbaar is. Deze tegemoetkoming is onderdeel van de covid-19 steunmaatregelen.
Lees meer over de tijdelijke tegemoetkoming…

Museumtalent gezocht!

 
 
Erfgoedprofessionals tot 32 jaar kunnen worden aangemeld om de titel van Museumtalent te winnen. Nieuwe, talentvolle professionals die in loondienst of als zelfstandige werken, komen hiervoor in aanmerking. De winnaar ontvangt een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject via het Mondriaan Fonds. Aanmelden kan tot 25 augustus. De uitreiking vindt medio oktober plaats op een bijzondere erfgoedlocatie.
Lees meer over de prijs en de voorwaarden...

KunstKopers gezocht

 
 
Heb jij via de KunstKoop-regeling van het Mondriaan Fonds een kunstwerk aangeschaft en wil jij je ervaringen delen met mogelijke toekomstige kunstkopers? Wij maken graag een portret van jou en je aanwinst voor op ons Instagram-account. Laat het ons weten via onderstaand mailadres, dan nemen wij contact met je op!
kunstkoop@mondriaanfonds.nl


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl