nieuws

Mondriaan Fonds

6 april 2017

Minister Bussemaker opent Cinema Olanda in Venetië

 
 
Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent op 10 mei om 12.00 uur de tentoonstelling Cinema Olanda, de Nederlandse inzending voor de 57ste Biënnale van Venetië. Cinema Olanda is een samenwerkingsproject van beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter. In het Rietveldpaviljoen tonen zij een architectonische installatie met drie nieuwe films die onderbelichte delen van het recente Nederlandse verleden in relatie brengen met actuele veranderingen binnen de samenleving.
Lees meer...

Open Huis in Groningen

 
 
Deze lente verhuist het Mondriaan Fonds zijn Open Huis naar verschillende locaties in het land, op 11 april is dat Academie Minerva in Groningen. De bijeenkomst vindt plaats om toelichting te geven op het nieuwe beleid; in discussie te gaan met vertegenwoordigers uit het veld; en om (potentiële) aanvragers de kans te geven te speeddaten met fondsmedewerkers. Ook wordt de oproep voor een regiomakelaar gepresenteerd.
Lees meer...

Nationale Museumweek: Ons echte goud

 
 
Deze week worden musea, van landelijk bekende instellingen tot bijzondere streekmusea, en hun collecties in de schijnwerpers gezet. Het thema van de Museumweek is Ons echte goud, waarbij bijzondere aandacht wordt gegeven aan aankopen. Zo presenteert Keramiekmuseum Princessehof twee zeldzame Kakiemon plastieken en Stedelijk Museum Alkmaar een schilderij van Salomon van Ruysdael. Deze aanwinsten werden gedaan met hulp van een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

Lees meer...

Vijf instellingen in pilot KunstKoop

 
 
We Like Art, Patty Morgan, Pulchri Studio, Unfair Amsterdam en Galerie De Ploegh kunnen vanaf nu de KunstKoop aanbieden. Het Mondriaan Fonds voert hiermee een pilot uit met vijf instellingen die door adviseurs van het fonds zijn beoordeeld en waarvan het organisatiemodel enigszins afwijkt van de traditioneel opererende galeries binnen de KunstKoopregeling. Met deze pilot wordt onderzocht of de KunstKoop voor een grotere groep kopers toegankelijk kan worden.

Lees meer...

Toekenningen Werkbijdrage Jong Talent

 
 
Negentien kunstenaars ontvingen onlangs een Werkbijdrage Jong Talent: Nicola Arthen, Katrein Breukers, Joost Elschot, Mihai-Radu Gui, Janina Frye, Hannah Dawn Henderson, Jip Hilhorst, Esther Hovers, Goof Kloosterman, Kateřina Konarovská, Alexandra Martens Serrano, Daniel van Straalen, Machteld Rullens, Esin Belit Sağ, Hristina Stolk-Tasheva, Jessica Tucker, Evita Vasiljeva, Katja Verheul en Charlott Weise. Deze bijdrage is voor beloftevolle kunstenaars tot uiterlijk vier jaar na hun opleiding.
Lees meer...

Week van het Digitaal Erfgoed

 
 
Aanstaande vrijdag is de aftrap van de Week van het Digitaal Erfgoed: op verschillende plekken in het land vinden workshops, lezingen en andere activiteiten plaats. Op de openingsconferentie worden de uitkomsten bekend gemaakt van het eerste nationale onderzoek naar het digitaal bereik van ons erfgoed. Het Mondriaan Fonds droeg in het kader van zijn pilotprojecten bij aan activiteiten van de organisator Netwerk Digitaal Erfgoed.

Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl