nieuws

Mondriaan Fonds

6 november 2020

Tijdelijke verzwaring gedeeltelijke lockdown

 
 
Dinsdagavond hebben musea en andere publiek toegankelijke instellingen te horen gekregen dat ze hun deuren voor 2 weken moeten sluiten als gevolg van aangescherpte maatregelen tegen covid-19. Aanleiding voor deze tijdelijke verzwaring is de toenemende druk op de zorg. De veerkracht van instellingen is bewonderingswaardig. Het zal voor iedereen die zo hard gewerkt heeft aan het veilig maken van de eigen instelling teleurstellend zijn opnieuw te moeten sluiten voor publiek. Ondertussen is het Mondriaan Fonds samen met de andere Rijkscultuurfondsen in gesprek met de minister van OCW over de verdeling van het eerder toegezegde steunpakket voor in 2021.
Lees hier meer over de extra maatregelen die tot 19 november gelden...

Online bijeenkomst beleidsplan 2021-2024

 
 
Onder het motto ‘Laten we een toekomst bouwen buiten de perken’ is het Mondriaan Fonds vandaag begonnen met een online tour over het beleidsplan 2021-2024. Met radiomaker en kunstdocent Femke Dekker als moderator gaan medewerkers in gesprek, met een focus op diverse regio's. 'Ik sla bruggetjes tussen het noorden van Nederland en het Mondriaan Fonds in Amsterdam. Waar ik blij mee ben is dat het beeld van kunstenaars verruimd wordt in het nieuwe beleid. Groningen heeft een kunstacademie, maar Drenthe en Friesland niet. Dat betekent dat kunstenaars soms een andere achtergrond hebben.’ Aldus Andrea Möller, regiomakelaar Noord.
Meld je aan via deze link en check ook de andere data in november...

Koop dit of dit of dit: kunst voor maximaal 100 euro per maand...

 
 
Curator Ellis Kat bezocht de afgelopen weken vele galeries in Amsterdam om werk te selecteren dat voor 100 euro per maand of minder te koop is met de KunstKoop. Op uitnodiging van Amsterdam Art organiseert het Mondriaan Fonds een tentoonstelling die start tijdens het Gallery Weekend en te zien is tot en met 15 januari 2021. De tentoonstelling is door covid-19 waarschijnlijk beperkt fysiek te bezoeken. Het werk zal daarom ook online te zien en te koop zijn.
Lees meer...

Een veelzijdige uitkomst: van een archief voor de toekomst tot online collectiepresentaties

 
 
Digitale ambities worden waar gemaakt voor een gevarieerde groep van zestien (erfgoed)organisaties. Zo kan het Stedelijk Museum Schiedam het publiek actief betrekken bij online collectiepresentaties, de VPRO werken aan een Archief van de Toekomst en STEIM een duurzaam archief ontwikkelen met geluids-, video-opnames en performances. Doel is niet alleen het digitaal beschikbaar stellen van collecties, maar ook het actief hierbij betrekken van publiek. Met deze tweede aanvraagronde is de Open Oproep Digitaal Erfgoed succesvol afgesloten. In totaal ontvingen 27 organisaties een bijdrage.
lees meer...

Amsterdam Museum koopt negenluik van Natasja Kensmil

 
 
Het Amsterdam Museum heeft het omvangrijke negenluik ‘Monument of Regents’ van kunstenaar Natasja Kensmil aangekocht. De schilderijen vormen een tijdelijke aanvulling op de tentoonstelling ‘Groepsportretten van de 17e Eeuw’ in de Hermitage in Amsterdam. Het werk van Kensmil toont te midden van meer dan twintig historische groepsportretten een actueel en gelaagd perspectief op deze periode in de geschiedenis. Curator Imara Limon: 'In het werk van Kensmil vervagen de grenzen tussen hier en overzee, tussen goed en kwaad en laat ze zien dat de spoken van het verleden nog altijd doorwerken in het heden.' Het Mondriaan Fonds droeg bij met een Bijdrage Incidentele Aankopen.
Lees hier meer over deze aanwinst...

 
 
Vragen over je aanvraag, project of evenement i.v.m. het coronavirus?
Zie hier de veelgestelde vragen…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl