nieuws

Mondriaan Fonds

15 mei 2018

stanley brouwn, Remy Jungerman en Iris Kensmil naar Biënnale Venetië in 2019

 
 
Werk van stanley brouwn, Remy Jungerman en Iris Kensmil, door curator Benno Tempel samengebracht in een gezamenlijke presentatie met als titel ‘The Measurement of Presence: Body, Spirit, History’, is uitgeroepen tot Nederlandse inzending voor de 58e editie van de Biënnale van Venetië in 2019. Hiermee volgt het Mondriaan Fonds het advies van een internationale jury. Curator Benno Tempel (directeur Gemeentemuseum Den Haag) brengt het werk van de kunstenaars samen omdat zij ons ieder vanuit hun artistieke praktijk op een andere manier naar de wereld laten kijken. Tempel: "De drie kunstenaars hebben een alternatieve benadering ontwikkeld ten opzichte van identiteit en hetgeen ons verbindt. Zij omarmen het in beweging zijn."
Lees meer...

Werelden overbruggen

 
 
"Het voorstel ontspruit aan een vruchtbare context en maakt de eenheid zichtbaar van gevestigde moderne kunst en het verrassende, eigentijdse vervolg daarop," blogt Birgit Donker over de Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië in 2019. "In het werk van alle drie speelt het overbruggen van plaatsen, culturen én tijden een rol. Alle drie hebben de plaats van hun vroege jeugd verlaten. En alle drie de kunstenaars verhouden zich tot het modernisme; daarom is het zeer toepasselijk dat Tempel de curator is van deze tentoonstelling. Hij is immers de directeur van het Haags Gemeentemuseum met een collectie die uitblinkt in De Stijl."
Lees meer...

Bezoek Sander Bersee aan Frans Hals Museum

 
 
Birgit Donker bracht vanochtend een bezoek aan het Frans Hals Museum met Sander Bersee (directeur Erfgoed en Kunsten bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Samen met beeldend kunstenaar Jasper Hagenaar en museumdirecteur Ann Demeester leidde zij hem rond langs het werk dat Hagenaar maakte naar aanleiding van een mentorschap bij Anton Henning. Hagenaar: "Ik was toe aan een nieuwe impuls en op zoek naar mogelijkheden om mij verder te ontwikkelen. Precies op dat moment kwam de kans van het Mondriaan Fonds."
Lees meer...

Nominatie Museumtalent 2018 gestart

 
 
Wie wordt het Museumtalent van 2018? Tot 15 juli is het mogelijk om jonge talentvolle museumprofessionals te nomineren als Museumtalent. De prijs is bedoeld voor professionals tot 32 jaar die in dienst of betrokken zijn bij een museum in Nederland. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert de prijsuitreiking en het Mondriaan Fonds financiert het ontwikkelingstraject dat onderdeel uitmaakt van de prijs. Vorig jaar werd Imara Limon verkozen tot Museumtalent, zij maakt nu deel uit van de jury.
Lees meer…

Vacature tijdelijke projectmedewerker

 
 
Het Mondriaan Fonds zoekt een tijdelijke projectmedewerker beeldende kunst en cultureel erfgoed. Tot de werkzaamheden behoren onder meer het procedureel en financieel beoordelen van aanvragen, het schrijven van projectanalyses, het zorgen voor een zorgvuldige afhandeling van aanvragen en vergaderingen van adviescommissies. De functie loopt van medio juni tot en met december 2018. Solliciteren kan tot en met donderdag 24 mei.
Lees meer...

Opening 11Fountains & De Tocht

 
 
In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 is de afgelopen maanden gewerkt aan het project ‘11Fountains & De Tocht’. Internationale kunstenaars realiseerden fonteinen voor de Friese Elfsteden, in samenwerking met lokale bedrijven. Op vrijdag 18 mei vindt de opening plaats en worden de fonteinen door de kunstenaars in werking gezet in: Dokkum (Birthe Leemeijer), Leeuwarden (Jaume Plensa), Franeker (Jean-Michel Othoniel), Harlingen (Jennifer Allora & Guillermo Calzadilla), Bolsward (Johan Creten), Sneek (Stephan Balkenhol), IJlst (Shinji Ohmaki), Workum (Cornelia Parker), Hindeloopen (Shen Yuan), Stavoren (Mark Dion) en Sloten (Jorge & Lucy Orta).
Lees meer...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl