nieuws

Mondriaan Fonds

1 oktober 2020

Nieuwe regeling coronacrisis musea: deadline 19 oktober

 
 
Musea met jaarlijks 7.500 en meer bezoekers kunnen nu een aanvraag indienen voor de Compensatieregeling Coronacrisis Musea. De regeling is bestemd voor musea met financiële problemen door de coronacrisis. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het aantal betalende bezoekers en de omvang inkomstenderving. Deze regeling maakt onderdeel uit van de maatregelen van het Mondriaan Fonds om de beeldende kunst- en erfgoedsector te ondersteunen in de coronacrisis.
Lees hier meer over deze compensatieregeling...

Rijksmuseum Twenthe koopt ‘Het Weefsel der Mensheid’ van Carlijn Kingma

 
 
Met een Bijdrage Collectieprogramma’s van het Mondriaan Fonds heeft Rijksmuseum Twenthe de tekening ‘Het Weefsel der Mensheid’ van kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma gekocht. Het werk is nu te zien op de solotentoonstelling 'Architectuur van het onzichtbare' bij het Rijksmuseum Twenthe. De tekening is ontstaan in nauwe samenwerking met historicus Rutger Bregman en is geïnspireerd op zijn boek 'De meeste mensen deugen'.
Lees hier meer...

Overbrugging voor kunstenaars en bemiddelaars in coronatijden

 
 
Het Mondriaan Fonds ondersteunt makers: kunstenaars en bemiddelaars kunnen een corona-overbrugging aanvragen. Check de regeling en zie de interviews die voorbeelden uitlichten. ‘De vrijheid na te denken over de toekomst. Daarin ligt het grootste verschil dat ik ervaar, dankzij de corona-overbrugging.’ Curator en criticus Laurens Otto verloor door de crisis abrupt zijn baan. In essays en het tijdschrift RESOLUTION Magazine onderzoekt Otto hervormingen in de kunst. ‘De fondsbijdrage opent nieuwe wegen.’
Ook een overbrugging aanvragen? Bekijk hier de Projectinvestering Bemiddelaar…

Mondriaan Fonds toont talent tijdens Art Rotterdam 2021

 
 
Van 4 tot en met 7 februari hoopt het Mondriaan Fonds een overzicht te kunnen tonen van 75 kunstenaars die in 2019 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen. Zij komen samen op de tentoonstelling Prospects, die net als de vorige editie door gastcurator en kunstenaar Johan Gustavsson wordt samengesteld, uiteraard Covid-proof. De tentoonstelling is gepland tijdens Art Rotterdam in de Van Nellefabriek.
Zie hier het hele bericht...

OPROEP | Aanmelden Museumtalentprijs 2020

 
 
Tot 25 november is het mogelijk jonge talentvolle professionals uit de museumsector te nomineren. Het museumtalent onderscheidt zich door een bijzonder project en is een ambassadeur voor het vakgebied. De winnaar ontvangt een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van 7.000 euro, aangeboden door het Mondriaan Fonds. De andere finalisten krijgen een bedrag van 3.000 euro. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is namens het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organisator van de talentprijs.
Klik hier om een professional aan te melden...

Vragen? Mail ons!

 
 
Ben je kunstenaar of bemiddelaar met plannen voor nieuw werk? Werkzaam bij een museum of instelling met plannen voor een tentoonstelling? We kunnen je het beste helpen als je jouw vragen per mail stuurt: kijk op de site wie contactpersoon is van de beoogde regeling of stuur je vraag naar communicatie@mondriaanfonds.nl. Dan zorgen wij dat je antwoord krijgt.
contactpersonen per regeling vind je hier…

Vragen over je aanvraag i.v.m. het coronavirus?

 
 

klik hier...


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl