nieuws

Mondriaan Fonds

11 februari 2020

Inloopspreekuur kunstenaars met een vluchtelingverleden

 
 
Ben je een kunstenaar met een vluchtelingverleden en heb je plannen voor het ontwikkelen en presenteren van nieuw werk? Op vrijdag 14 februari van 11.00 tot 12.30 uur organiseert het Mondriaan Fonds een inloopspreekuur voor kunstenaars die geïnteresseerd zijn in de Open Oproep Kunstenaars met een vluchtelingverleden. Medewerkers zullen de oproep toelichten en er is gelegenheid om vragen te stellen.
Meld je aan...

Kunstenaar Inge Meijer over de publicatiebijdrage

 
 
Inge Meijer vertelt over de bijdrage die ze ontving voor de publicatie ‘The Plant Collection’ (Roma Publications, 2019). ‘Veel mensen reageren met ongeloof: een vingerplant naast Mondriaan? Ja, en dat was geen incident. De potplant was een vast onderdeel van het tentoonstellingsbeleid in het Stedelijk Museum Amsterdam, bijna veertig jaar lang.’ Toen Meijer het fenomeen van de museumplant ontdekte, leek het haar bijna fictie. ‘Ik heb het Stedelijk-archief, het Stadsarchief Amsterdam en persoonlijke archieven erop nageplozen; wat ik dankzij de fondsbijdrage kon doen.’ Aanvraagdeadline: 2 maart.
Lees nu het interview…

Open Oproep voor werkperiode bij Academie Minerva

 
 
Kunstenaars met affiniteit voor tuinen en hovenieren kunnen tot en met 23 maart een aanvraag indienen voor een werkperiode (1 mei t/m 30 november) bij Academie Minerva in Groningen. De Open Oproep richt zich op een groene en permanente invulling van het binnenplein van de academie.
Lees meer…

Voucher Internationaal: snel inspringen op ontstane kansen

 
 
Kunstenaars en bemiddelaars kunnen via een Voucher Internationaal ingaan op een uitnodiging van een internationaal hedendaags kunstplatform, festival of culturele instelling. Het kan gaan om het geven van een lezing, workshop, performance, of het bijwonen van een symposium over hedendaagse beeldende kunst in het buitenland. Zo ontving Wapke Feenstra een voucher voor het geven van lezingen bij The Rural Environment Field School in Colorado.
Lees meer over de bijdrage…

Centraal Museum Utrecht verwerft meesterwerk

 
 
Het Centraal Museum Utrecht heeft een meesterwerk van de Utrechtse schilder Dirck van Baburen aangekocht: ‘Grandida en Daifilo’ (1623). Artistiek directeur Bart Rutten: ‘Wij zijn er trots op dat we met deze aanwinst een schilderij aan onze collectie kunnen toevoegen dat in alle opzichten thuis hoort in Utrecht en dat een belangrijke aankoop is voor ons museum én voor de collectie Nederland.’
Lees meer…

Uiteenlopende bijdragen voor mobiel erfgoed

 
 
Onlangs werden uiteenlopende projecten gehonoreerd met de Bijdrage Mobiel Erfgoed, zoals de inrichting van een expo-ruimte bij het Nationaal Ruimtevaart Museum. En met de Bijdrage Restauratie Mobiel Erfgoed konden een rijtuig, een tram en een rietaak (schip) worden gerestaureerd.
Lees verder…

Vacature: ben jij die globetrotter?

 
 
Het Mondriaan Fonds zoekt per 1 maart een projectmedewerker beeldende kunst & internationaal (32 uur per week). Tot de werkzaamheden behoren onder meer het zorgvuldig behandelen van aanvragen en het voorbereiden en afhandelen van vergaderingen van adviescommissies. Daarnaast onderhoud je een relevant nationaal en internationaal netwerk, waaronder buitenlandse gastateliers.
Reageren kan t/m 21 februari…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl