nieuws

Mondriaan Fonds

12 maart 2020

Mondriaan Fonds en Stedelijk Museum Amsterdam zetten samenwerking Prix de Rome voort

 
 
Het Mondriaan Fonds en het Stedelijk Museum Amsterdam hebben afgesproken ook in 2021 te zullen samenwerken voor de Prix de Rome. Dit betekent dat de tentoonstelling met nieuw werk van de kunstenaars die in 2021 voor de shortlist geselecteerd worden, later dat jaar in het museum te zien zal zijn. De huidige tentoonstelling met werk van Rory Pilgrim, Esiri Erheriene-Essi, Femke Herregraven en Sander Breure & Witte van Hulzen is nog t/m 22 maart in het Stedelijk Museum te zien.
Lees meer...

Meerstemmigheid, dialoog en dynamiek

 
 
Het jaarverslag 2019 is verschenen! In woord en beeld laten we zien hoe het Mondriaan Fonds het afgelopen jaar heeft bijgedragen aan de productie en presentatie van beeldende kunst en erfgoed. Meerstemmigheid, dialoog met publiek en dynamiek van museumpresentaties zijn daarbij terugkerende thema’s. Aanvragers vertellen het verhaal over hun project en gaan in op het belang van publieke investeringen in kunst en erfgoed. Het jaarverslag en alle interviews zijn ook te vinden op de website.
Lees meer...

Eerste zeven toekenningen Beladen Geschiedenis

 
 
Een uiteenlopende groep aanvragers heeft onlangs een bijdrage via de Open Oproep Beladen Geschiedenis ontvangen, bedoeld voor het zichtbaar en toegankelijk maken van het beladen verleden. Zoals de NTR met een televisieserie over het koloniale verleden in Indonesië of het Netwerk Oorlogsbronnen met het project Collaborateurs online. Aanvragen kan elk moment van het jaar.
Lees meer over de gehonoreerde projecten…

Tien erfgoedtalenten geselecteerd voor een beurs

 
 
Maar liefst 27 aanvragen werden ingediend voor de Open Oproep Beurs Erfgoedtalent; tien beurzen kunnen worden toegekend. Het Mondriaan Fonds wil met de erfgoedtalentbeurzen de overdracht en ontwikkeling van kennis binnen erfgoedinstellingen stimuleren.
Ontdek wie de bijdrage ontvangt…

Kunstmuseum Den Haag verwerft zeldzame bloemenpiramides

 
 
Kunstmuseum Den Haag kon twee 17e-eeuwse Delfts blauwe bloemenpiramides aankopen, de eerste bloemenpiramides in de collectie van het museum en een aanwinst voor de Collectie Nederland. ‘Dit was een absolute buitenkans’, zegt directeur Benno Tempel. ‘Bloemenpiramides zijn maar zelden ongeschonden door de eeuwen heen gekomen en al bijna nooit als set van twee bewaard gebleven.’
Lees verder…


Bekijk de online versie
Uitschrijven
Aanpassen profiel

 

Mondriaan Fonds

Postbus 773

1000 AT Amsterdam

 

Bezoekersadres

Brouwersgracht 276

1013 HG Amsterdam

 

tel: 020 523 15 23

info@mondriaanfonds.nl
www.mondriaanfonds.nl